Stingray neemt Duitse televisiezender Classica over

Het Canadese mediabedrijf Stingray heeft nog een kanaal met klassieke muziek overgenomen: Classica. Dit kanaal was eigenaar van het Duitse Unitel. Unitel is het bedrijf van Jan Mojto.

Classica

Stingray heeft daarmee ook een behoorlijke bibliotheek van klassieke muziek en opera overgenomen met meer dan 2000 uur en 1500 titels aan content. De televisiezender Classica bestaat sinds 1996. De zender wordt in totaal in 40 landen uitgezonden met hoofdkantoor in Duitsland. In Nederland wordt de zender uitgezonden bij Canal Digitaal (naast Stingray Brava).

Overnames

De afgelopen jaren heeft Stingray een flink aantal zenders overgenomen in Europa waaronder ook in Nederland Brava, Lite TV, Djazz, Festival 4K, iConcerts en de non stop audiodienst XLNT/Music Choice (thans Stingray Music).

Platform

Alle overgenomen zenders blijven in eerste instantie op dezelfde manier opereren, maar na verloop van tijd wordt het Stingray merk eraan gekoppeld en technisch overgezet naar het Stingray-platform. Inmiddels heten de genoemde zenders Stingray Brava, Stingray Lite TV, Stingray Djazz en Stingray Music. iConcerts en Festival 4K moeten nog worden overgezet naar de Stingray-infrastructuren en het Stingray-merk.

Merk

Robert Rutten, managing director voor Europa bij Stingray, zegt tegenover Mediamagazine.nl dat ook Classica op termijn onder het Stingray merk komt te vallen. Op welke wijze en hoe moet nog worden bepaald.

Aanvullend

Classica is meestal actief in markten waar Brava niet actief is. De operatie waarbij de zender met jointventures werkt zoals Classica HD in Italië en Classica Japan blijven zoals die is; in Engeland levert de zender content aan Sky Arts en in Australië aan Foxtel Arts.

Unitel blijft actief als producent en distributeur van klassieke muziek onder Unitel. Buiten Europa is de zender in een aantal geregionaliseerde versies ook actief in Mexico, Nigeria, Zuid-Afrika,Tanzania,Kenia, Uganda, Indonesië, Filipijnen, Japan, China en Mongolië.