Stu Bru’s Music for Life brengt 5,1 miljoen euro op

De actie Music for Life van Studio Brussel heeft meer dan 5,1 miljoen euro opgehaald. Dit maakte de jongerenzender van de VRT vanavond bekend. Met 5.102.730 euro voor 1.045 goede doelen werd de som van de vorige editie ruimschoots overschreden. Toen werd er ruim 2,7 miljoen euro opgehaald.

“Nog nooit heeft een solidariteitsactie in Vlaanderen zoveel mensen in beweging gezet. Iedereen heeft echt voor iedereen gezorgd”, zegt Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. Het bedrag van dit jaar loopt waarschijnlijk nog op, want niet al het geld van de acties van gisteren en vandaag werd al gestort.

Meer dan 3000 acties

Het voorlopige bedrag van 5.102.730 euro is het resultaat van maar liefst 3.345 acties voor 1.045 verschillende zelfgekozen goede doelen. Dat zijn ongeveer 1.250 acties meer dan vorig jaar. Nog een record dat gebroken werd: de afgelopen week bezochten meer dan 50.000 mensen De Schorre in Boom om te vertellen welk goed doel zij een warm hart toedragen en waarom.

3 DJ’s

Zeven dagen lang kampeerden de Studio Brussel-presentatrices Eva De Roo, Siska Schoeters en Linde Merckpoel in de “warmste iglo” in Boom. Het was de eerste keer dat drie vrouwen samen de radioshow van Music For Life presenteerden en samen met dan 150 uur radio werd gemaakt.

De warmste stad

De vijf Vlaamse provinciesteden stonden deze week ook even in het teken van Music For Life. Leuven, Hasselt, Gent, Brugge en Antwerpen streden om de titel van “Warmste stad van Vlaanderen”. Antwerpen liep de meeste kilometers en mag zich een jaar lang de “warmste stad” noemen.In totaal maalden de 26.226 lopers 237.318 kilometer af, goed voor bijna 6 keer de omtrek van de aarde. Daarmee bracht de loopactie voor Music For Life in totaal 262.260 euro op, want per loper ging er tien euro naar de goede doelen van Music For Life.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.