American Football: Super Bowl LI live te volgen op FOX Sports en FOX

De 51e editie van de Super Bowl tussen New England Patriots en Atlanta Falcons is live te volgen op de televisiezenders FOX en FOX Sports. De uitzending op FOX begint in de nacht van zondag op maandag om 0.30 uur.

Finale

Beide ploegen strijden in de nacht van zondag op maandag om de winst in de 51e Super Bowl, de jaarlijkse finale van de American football-competitie NFL. In de wedstrijd spelen de kampioen van de American Football Conference (New England Patriots) tegen de kampioen van National Football Conference (Atlanta Falcons). De wedstrijd wordt gespeeld in het NRG Stadium in de Amerikaanse stad Houston.

Halftime show

Naast American Football wordt er tijdens de wedstrijd ook gezorgd voor amusement tijdens de zogenaamde ‘halftime show’. Dit jaar is er een optreden te zien van Lady Gaga. Veel Amerikaanse bedrijven hebben zendtijd ingekocht rond het evenement en de prijzen voor een reclamespotje lopen dan ook op tot vijf miljoen dollar voor een halve minuut reclame.

FOX

Net als in de Verenigde Staten wordt ook in Nederland de Super Bowl uitgezonden door FOX. In Nederland kan zowel via het open kanaal FOX als via de betaalzender FOX Sports worden gekeken naar de 51e editie van de Super Bowl.

Op de betaalzenders FOX Sports begint de zogenaamde Super Bowl warm up om 22.30 uur met om 23:30 uur de uitzending De Eretribune: Super Bowl 51. De uitzending op televisiezender FOX begint om 00.30 uur.

Commentaar

Op FOX is de wedstrijd met Nederlands commentaar van Ronald Buijs en Ronald van Dam te zien. Kijkers via de betaalzender FOX Sports hebben de keuze uit het originele Amerikaanse commentaar of het Nederlandse commentaar. Daarnaast is het evenement ook te volgen via BBC One en Sat1.

Tweets: