Talpa: Giel Beelen gaat ochtendshow presenteren op Radio Veronica

Talpa Radio heeft via een persbericht bevestigd dat Giel Beelen aan de slag gaat bij Radio Veronica. Beelen gaat iedere werkdag zijn radioprogramma ‘De Veronica Ochtendshow met Giel’ presenteren tussen 06:00 en 09:00 uur.

Giel Beelen nam afgelopen zondag na twintig jaar werkzaam te zijn geweest bij NPO 3FM afscheid van de publieke radiozender. Er gingen al enige tijd geruchten dat Beelen zou overstappen naar Radio Veronica.

“Dromen”

Giel Beelen: ‘Een plek krijgen op een van de meest historische radiomerken die er bestaat, daar kun je als radiomaker alleen maar van dromen. Dus ja, ik ga weer radio maken in de ochtend, begin de dag met een lach, met de Giel Mobiel jaag ik bekend Nederland weer de stuipen op het lijf en zo zullen er nog vele oude vertrouwde maar ook nieuwe programma-items in mijn gloednieuwe show op Radio Veronica te horen zijn. Mijn programma draait om muziek en ik kan in de live-studio van Radio Veronica weer veel nieuwe bands ontvangen.

“Radiomaker pur sang”

Dave Minneboo, radiodirecteur Talpa Radio: ‘Giel is een radiomaker pur sang met een enorme liefde voor muziek, we zijn echt ontzettend blij dat hij deze stap heeft gemaakt. In ‘De Veronica Ochtendshow met Giel’ hoor je pop- en rockmuziek, de classics en muziek van de allernieuwste bands. Giel en Radio Veronica zijn wat ons betreft een match made in heaven.

Nieuwe programmering

De complete programmering van Radio Veronica vanaf oktober wordt later bekend gemaakt.  Momenteel presenteert Niek van der Bruggen nog de ochtendshow op de radiozender.