Tele2 klaar voor aanbod kabelaars

tele2Tele2 is klaar om analoge kabel aan consumenten aan te bieden. Het wachten is nu echter op een concreet aanbod van de kabelmaatschappijen aldus Tele 2 in een persbericht. Sinds 1 januari is het mogelijk om analoge kabeltelevisie als wederverkoop product aan te bieden

 

Tele2 heeft interesse
Tele2 heeft haar interesse al kenbaar gemaakt bij UPC en Ziggo en hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen per wanneer en tegen welke voorwaarden zij analoge kabel kan gaan aanbieden. Tele2 gaat ervanuit op korte termijn een aanbod van de verschillende kabelmaatschappijen te ontvangen. Zij heeft hierover ook contact met het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat heeft reeds aangegeven, indien nodig, de verplichtingen uit de Mediawet te handhaven indien kabelbedrijven niet meewerken.

Tele2 maakt zich al jaren sterk voor echte vrijheid voor consumenten bij de keuze van hun tv-aanbieder. Openstelling van de analoge kabel is daarbij van groot belang. Hiermee kunnen aanbieders zoals Tele2 op gelijke voet concurreren met kabelmaatschappijen. Wij bieden dan niet langer alleen digitale televisie, maar geven consumenten ook de kans om gebruik te maken van televisie op andere plekken in hun huis. Tijdens de korte openstelling in 2010 bleek al dat zeer veel consumenten geïnteresseerd zijn in een alternatief voor hun kabelmaatschappij.

Het feit dat openstelling van de analoge kabel in de nieuwe mediawet is opgenomen is de beloning voor de jarenlange inzet van Tele2 op dit onderwerp. Na de bekendmaking van de wet, medio 2012 heeft Tele2 contact opgenomen met de verschillende kabelaanbieders om in overleg te kijken hoe zij invulling gaan geven aan de wet. (Persbericht)