Televisiezender ONS officieel partner van Stichting Oorlogsverhalen

Televisiezender ONS is officieel partner geworden van de Stichting Oorlogsverhalen. De samenwerking resulteert in 2018 in twee televisieseries over oorlogsgetuigenissen die bij ONS te zien zullen zijn. Dit bericht de televisiezender in een persbericht.

Opgericht

De Stichting Oorlogsverhalen werd afgelopen maand opgericht en wordt het grootste openbare video-en tekstarchief van Nederlandse oorlogsverhalen. Het wil niet-anonieme getuigenissen over oorlog als ‘oral history’ vastleggen en toegankelijk maken voor huidige en toekomstige generaties. Oud-minister van Defensie Hans Hillen is voorzitter van de stichting.

“Vrede en veiligheid geen vanzelfsprekendheden”

Met dit groot opgezette documentair-journalistieke initiatief ontsluiten we de persoonlijke geschiedenissen van Nederlanders die waar ook ter wereld met oorlog te maken hebben gekregen. Vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu. Waarmee ook duidelijk wordt dat vrede en veiligheid geen vanzelfsprekendheden zijn en dat de gevolgen van oorlog generaties lang doorwerken in ons dagelijks leven en de keuzen die we daarin maken“, aldus Hans Hillen in een toelichting.

Partnerschap

De televisiezender wil met het partnerschap uitdragen veel belang te hechten aan het registreren en openbaar maken van oorlogsgetuigenissen. De samenwerking met de Stichting Oorlogsverhalen resulteert in twee televisieseries van zes afleveringen die in 2018 bij ONS te zien zullen zijn. De eerste reeks draait om oorlogsgetuigenissen uit de Tweede Wereldoorlog en zal in mei 2018 worden uitgezonden. De tweede reeks heeft Nederlands-Indië als thema en zal in augustus 2018 te zien zijn. Daarnaast zijn alle oorlogsverhalen gerubriceerd op naam, land en thema te vinden op de website van de stichting.

Ziggo en KPN

ONS is beschikbaar voor ruim 5 miljoen huishoudens. De televisiezender is onder andere te ontvangen op kanaal 50 in het basispakket van Ziggo en op kanaal 89 in het pluspakket van KPN. Ook bij alle andere providers in Nederland is ONS in het pakket opgenomen.