Televisiezenders NPO en VRT staan stil bij overlijden David Bowie

Niet alleen diverse radiozenders staan stil bij het overlijden van popicoon David Bowie (69). Ook diverse televisiezenders in Nederland en Vlaanderen staan stil bij het overlijden.

De NPO komt met ingelaste en aangepaste programma’s op NPO 1, NPO 2, NPO 3 en NPO Cultura.

3Doc David Bowie: Five Years uit.

Om zijn leven te vieren zendt de VPRO op NPO 3 vanavond de 3Doc David Bowie: Five Years uit. De documentaire geeft een beeld van Bowies creatieve visie en toont hem niet alleen als een kameleontische rockster maar ook als een artiest die zich baseert op diverse culturele invloeden. De uitzending begint om 22.42 uur op NPO 3.

Merry Christmas, Mr. Lawrence

Na de 3Doc is aansluitend op NPO 2 om 0:05 uur de film Merry Christmas, Mr. Lawrence. In de film speelt Bowie Majoor Jack ‘Strafer’ Celliers. Een groep Britse krijgsgevangenen zit vast in een jappenkamp, maar Bowie weet een een vreemde band van wederzijds begrip tussen hem en de kampcommandant op te bouwen.

Ook de uitzending van De Wereld Draait Door (NPO 1, 19.00 uur) staat stil bij het overlijden van David Bowie.

NPO Cultura

Ook de digitale themazender NPO Cultura staat uitgebreid stil bij het overlijden van David Bowie. De zender staat vanavond vanaf 20:25 uur stil bij zijn overlijden met een aangepaste programmering. Met onder andere een interview van Karel de Graaf met Bowie, de beste clips van David Bowie en een gesprek met Leo Blokhuis over Bowie. Meer informatie over de aangepaste programmering vind je hier. NPO Cultura is te ontvangen via vrijwel alle digitale televisieaanbieders en Internet.

VRT

Ook de Vlaamse openbare omroep VRT past vanavond haar programmering aan. Ook Canvas zendt om 21.50 uur de film “David Bowie: Five Years” uit. De documentaire Wayne Rooney. The Man Behind the Goals verschuift naar woensdag 10 februari. Ook de televisieprogramma’s “De afspraak” en “Terzake” op Canvas staat vanavond in het teken van David Bowie. In “Van Gils & Gasten” (VRT Een) neemt Bowiekenner Serge Simonart vanavond afscheid van zijn persoonlijke vriend. Muzikale gaste is Eva De Roovere. Ook zij zal hulde brengen aan de Britse rockster.

Op de website van de VRT is een overzicht te vinden van de aangepaste programmering op de radiozenders van de VRT in verband met het overlijden van David Bowie.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.