Televizier-Ring voor ‘Wie is de Mol?’

avroIn Koninklijk Theater Carré in Amsterdam zijn vrijdagavond de Gouden Televizier-Ring voor het beste tv-programma gewonnen door het AVRO-programma Wie is de Mol?.

Het programma was voor de zevende keer genomineerd en had de ring nog nooit gewonnen. De prijs werd uitgereikt door oud-NOS-Journaalpresentatrice Sacha de Boer. Na een voorronde op internet konden televisiekijkers kiezen uit drie programma’s: Wie is de Mol? (AVRO), Divorce (RTL4) en Flikken Maastricht (TROS). Vorig jaar ging de Gouden Televizier-ring naar The Voice of Holland.

Sterren
Op het Gouden Televizier-Ring Gala zijn ook andere prijzen uitgereikt. Zo ging de Zilveren Televizier-Ster Man naar Johnny de Mol (SBS6). Hij is volgens de stemmers de beste tv-presentator van het jaar. De Zilveren Televizier-Ster voor de beste tv-presentatrice was voor Linda de Mol (RTL4). Het stond al vast dat een presentatrice van RTL4 zou winnen, want ook de twee andere genomineerden, Wendy van Dijk en Chantal Janzen, werken bij die zender.

Gouden Stuiver
De Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma is gewonnen door Het Sinterklaasjournaal, van de NTR. Presentator Kees Tol kreeg de Televizier Talent Award voor het beste nieuwe tv-gezicht, jong of oud. Het EO-televisieprogramma ‘The Passion’, dat eind maart rechtstreeks vanuit Den Haag werd uitgezonden, is tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala uitgeroepen tot het beste muziekprogramma van het afgelopen jaar.