Tennis: Australian Open live te volgen op Eurosport

Tot en met zondag 28 januari wordt het tennistoernooi Australian Open gespeeld. Het grandslam-toernooi is live te volgen op Eurosport.

105e editie

Vandaag, maandag 15 januari, gaat al weer de 105e editie van start van dit toernooi. “Met meer dan 300 uur rechtstreeks en exclusief tennis op Eurosport 1 en 2 plus letterlijk élke bal van élke baan live via de Eurosport Player, kunnen tennisfans dagelijks in het Home of Grand Slam Tennis terecht om te ‘binge-watchen’”, aldus Eurosport.

Kraker

Vorig jaar was de Australian Open-finale tussen Roger Federer en Rafa Nadal een absolute kraker: deze titanenstrijd van zondag 29 januari staat – met gemiddeld 489.000 kijkers – op de derde plaats van meest bekeken live uitzendingen op Eurosport ooit.

Commentaar

Het commentaar bij de wedstrijden op Eurosport 1 komt van de drie voormalig proftennissers Kristie Boogert, Mariëtte Pakker en Sabine Appelmans. Het drietal neemt samen met de andere vaste tenniscommentator Abe Kuijl plaats achter de microfoon. Op Eurosport 2 verzorgen Marc de Hous, Carlo Wilmots, Frank Balvers en Robbert Reimering het verslag.

Rentree Game, Schett & Matts

Het door Mats Wilander en Barbara Schett gepresenteerde Game, Schett & Mats maakt Down Under ook zijn rentree in dit kakelverse tennisjaar. Het magazine wordt uitgezonden aan het begin van elke avond en brengt met scherpe analyses, interviews en achtergrondreportages nog meer diepte in de sportbeleving.

De uitzendtijden van het Australian Open zijn te vinden op de website van de sportzender.

Sociale media: