The Grand Tour van start op Amazon Prime, vanaf december in Nederland

Het nieuwe autoprogramma The Grand Tour gaat vandaag, vrijdag 18 november, van start op de videodienst Amazon Prime. De videodienst komt in december waarschijnlijk ook beschikbaar in Nederland.

Concurrent Netflix

Amazon Prime kan gezien worden als een concurrent van de videodienst Netflix en is momenteel alleen nog beschikbaar in Groot Brittannië, de Verenigde Staten, Oostenrijk, Duitsland en Japan. Voor een vast bedrag per maand, rond de 8 euro, kan onbeperkt worden gekeken naar series en films.

De dienst biedt naast de eigen autoshow The Grand Tour ook series als ‘The Man in the High Castle’, ‘Goliath’, ‘Mad Dogs’ en ‘Bosch’. Daarnaast kan men gebruik maken van een streaming muziekservice en krijgt men opslagcapaciteit in de cloud van Amazon.

Top Gear

Voor het autoprogramma The Grand Tour heeft Amazon het oude Top Gear-trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May binnengehaald. De heren hebben een contract voor drie jaar gesloten bij de videodienst.

Eerste seizoen

Vandaag gaat de eerste aflevering van het eerste seizoen in première. Dit seizoen zal bestaan uit 12 afleveringen waarbij elke week het programma wordt uitgezonden vanaf een andere locatie. Er is ook een aflevering die zich in Rotterdam afspeelt. Daarnaast zullen de heren Zuid-Afrika, Engeland, Finland, Duitsland, de Verenigde Staten en Schotland aandoen.

De presentatoren van het programma hebben deze week in een online video bekend gemaakt dat de dienst Amazon Prime vanaf december beschikbaar komt in 200 landen.

Video:

Trailer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.