“The Walking Dead populairste tv-serie in 2018”

The Walking Dead was in 2018 de populairste tv-serie ter wereld. Dat heeft onderzoek van onderzoeksbureau Parrot Analytics uitgewezen. In Nederland wordt de serie uitgezonden door FOX.

Most In-Demand Show

Parrot Analytics gaf de serie de prijs voor de ‘Most In-Demand Show’ wereldwijd. Het kende tevens een award toe voor de meest gewilde digitale originele serie in de wereld voor 2018, nog voor ‘Stranger Things’ van Netflix.

Dataset

Parrot Analytics heeft uit de eerste hand toegang tot ’s werelds grootste dataset waar het gaat om gebruik van content”, aldus Wared Seger, CEO van Parrot Analytics. “Hierdoor kunnen we als beste de keuze van de kijker in kaart brengen waar het gaat om de populariteit van tv-series”.

Meetsysteem

De winnaars van de ‘Global TV Demand Award’ werden bepaald met behulp van het wereldwijde meetsysteem van Parrot Analytics. Het bedrijf legt elke dag meer een dataset vast van meer dan 1 miljard punten, verdeeld over het spectrum van consumentenactiviteit op het gebied van video-consumptie (streaming en downloads), betrokkenheid op social media (hashtags, likes, delen) en zoekacties (lezen over de serie, publicatie over de serie, etc).

FOX

Vanaf 12 februari is de The Walking Dead weer te zien op FOX met het tweede deel van het negende seizoen. De serie wordt direct na première in de Verenigde Staten uitgezonden op FOX. Dit betekent dat fans in de nacht van zondag 10 februari op maandag 11 februari om 3.30 uur de nieuwste aflevering direct kunnen bekijken. De eerste aflevering is ook te zien op dinsdagavond 12 februari om 22.00 uur.