Top Gear met nieuw seizoen van start op BBC Two

Vanaf vanavond, zondag 5 maart, is Top Gear weer te zien op televisie. Het 24e seizoen van het autoprogramma van de BBC gaat van start met wederom een vernieuwd presentatietrio.

Nieuwe presentatoren

In het nieuwe seizoen zal het presentatietrio bestaan uit Matt LeBlanc, Chris Harris en Rory Reid. De onbekende testcoureur The Stig zal ook in dit nieuwe seizoen weer van de partij zijn. Chris Evans zal geen deel meer uitmaken van de Top Gear-crew na een wat teleurstellend 23e seizoen.

Amazon Prime Video

Vorig seizoen was het eerste seizoen zonder het bekende Top Gear-trio Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond. De BBC besloot in 2015 het contract met Jeremy Clarkson niet te verlengen nadat hij een medewerker zou hebben geslagen na een opnamedag. Richard Hammond en James May besloten daarop ook de Britse publieke omroep te verlaten.

Het trio maakt inmiddels het autoprogramma The Grand Tour op de streamingdienst Amazon Prime Video. Het eerste seizoen van dit nieuwe programma is inmiddels in zijn geheel te vinden op de streamingdienst.

Nieuw seizoen

Matt LeBlanc, Chris Harris en Rory Reid gaan nu door met het programma. Vanavond is de eerste aflevering van het 24e seizoen vanaf 21.00 uur te zien op BBC Two. In deze eerste aflevering aandacht voor de Ferrari FXXK. Deze auto wordt door Chris Harris getest op het Daytona circuit in het Amerikaanse Florida.

Daarnaast gaan Matt LeBlanc, Chris Harris en Rory Reid toeren in Kazachstan met een Mercedes saloon, een Volvo estate en een echte taxi uit London met al heel wat kilometers op de teller.

BBC Two

Top Gear is vanaf 21.00 uur te zien op BBC Two. Deze zender wordt via vrijwel alle digitale aanbieders in HD-kwaliteit aangeboden.

Video: