(C) Mediamagazine

“Trouwe Ziggo-klanten worden niet beloond”

Abonnees van Ziggo die de kabelaar al jaren trouw zijn krijgen daar van het kabelbedrijf weinig voor terug. Dit schrijft de ombudsman van de regionale omroep NH.

Klachten

De ombudsman reageert hiermee op klachten van kijkers van de regionale omroep die zien dat nieuwe klanten bij Ziggo aantrekkelijke introductiekortingen krijgen maar bestaande klanten vaak achter het net vissen. Volgens de klager zou uit de aanbieding niet duidelijk blijken dat de aanbieding niet voor bestaande klanten geldt.

Niet meeprofiteren

Volgens de ombudsman van de regionale omroep laten andere bedrijven trouwe klanten wel meeprofiteren van voordelen.

Klanten graag behouden

Ziggo heeft eerder aangegeven bestaande klanten graag te willen behouden. Het bedrijf kampt al enige tijd met weglopende klanten. De kabelaar probeert klanten onder andere te behouden door het zonder meerkosten doorgeven van het sportkanaal Ziggo Sport. Dit is echter een voordeel dat voor zowel nieuwe als bestaande klanten geldt.

Dreigen

Via diverse Internetfora wordt het advies gegeven om de klantenservice van de kabelaar te bellen en te dreigen met opzegging. In veel gevallen wordt dan alsnog een korting gegeven aan bestaande klanten.

Black Friday

Ook tijdens de zogenaamde ‘Black Friday’-sale komt de kabelaar met een speciale actie die alleen van toepassing is op nieuwe klanten. Alle zogenaamde Alles-1-pakketten kosten gedurende de eerste 6 maanden maar 29,95 euro. Normaal is dit actietarief 34,95 euro. De deal is geldig tot en met maandag 27 november.