TV-app maker 24i Media neemt Mautilus over

24i Media maakte woensdag de overname bekend van Mautilus, een Tsjechische ontwikkelaar van tv-apps die zich specialiseert in HbbTV en streaming video-applicaties voor verschillende tv-platformen. 24i Media maakt onder andere apps voor Pathé Thuis, Videoland, Fox Sports en NPO Start.

“Versterking”

Volgens het persbericht versterkt de overname het technologieframework van 24i met nieuwe producten en mogelijkheden, en verhoogt de productiecapaciteit. De overname van Mautilus is de volgende stap van het Amsterdamse mediatechnologiebedrijf om de beste technologie voor videostreaming-applicaties te
leveren.

HBO

Het overgenomen Mautilus heeft onder meer de populaire HBO-app ontwikkeld, en werkt momenteel aan de app voor iflix, de videodienst die inmiddels meer dan 6,5 miljoen kijkers bedient in onder meer Azië en het Midden-Oosten.

“Deelt onze visie”

Mautilus deelt onze visie en weet hoe belangrijk pakkende kijkervaringen voor onze klanten en hun eindgebruikers zijn. De oplossingen van Mautilus vullen het brede portfolio van 24i goed aan, en we kunnen hierdoor 24i verder uitbouwen als wereldwijde ontwikkelaar van tv-apps met het beste talent uit de industrie”, aldus Martijn van Horssen. CEO en mede-oprichter van 24i.

Vigour

Mautilus is de tweede overname door 24i in 2018, nadat het bedrijf in maart al de multiscreen videoplatform provider Vigour overnam.

Sociale media: