TV Limburg stopt uitzendingen per 1 juli

De commerciële regionale televisiezender TV Limburg staakt haar uitzendingen per 1 juli. Dit bericht de televisiezender op haar Facebook-pagina.

Verliezen

Na jarenlange substantiële verliezen, heeft de Belgische eigenaar Concentra NV besloten te stoppen met haar televisieactiviteiten in Nederland, aldus de zender. TV Limburg kwam in 2008 in handen van Concentra NV.

“Zwarte dag”

Marc Vangeel, gedelegeerd bestuurder van Concentra NV noemt het een zwarte dag in de geschiedenis van het mediaconcern. “Met pijn in het hart hebben we deze beslissing moeten nemen, maar het was een noodzakelijke. Als provinciale commerciële zender is het een loodzware – zo niet onmogelijke – opgave om met een gesubsidieerde publieke omroep te concurreren op een beperkte schaal als de provincie Limburg. Dat de laatste jaren de reclame-inkomsten in de mediabranche zwaar onder druk staan, heeft natuurlijk niet bijgedragen aan onze ambities met TV Limburg.”

Scenario’s

Onder leiding van Projectmanager portfolio Concentra Media Groep NV, Huub Paulissen, zijn in de afgelopen maanden verschillende scenario’s intensief onderzocht om deze bedreigingen het hoofd te bieden. Paulissen: “Hoe graag we het ook willen, de slotconclusie van allerlei onderzochte varianten is dat er geen sluitende business case is te maken. TV Limburg heeft de voorbije jaren al fors bezuinigd op kosten. Met nog minder mensen en middelen dan nu, kun je geen representatieve televisie maken.  Als commerciële zender moet je iedere euro uit de markt halen. Als blijkt dat dat bij lange na niet voldoende is om de kosten te dekken, moet je realistisch zijn en stoppen.”

12 medewerkers ontslagen

Vangeel: “Behalve het stoppen met uitzendingen, betreuren wij het ook ten zeerste dat we als familiebedrijf afscheid moeten nemen van 12 medewerkers die zich jarenlang met passie hebben ingezet voor TV Limburg. We zullen er dan ook alles aan doen om op passende wijze afscheid van elkaar te nemen.”

De uitzendingen van TV Limburg zijn nog tot 1 juli te zien in Limburg via digitale televisie van Ziggo op kanaal 34 en via Internet. De commerciële televisiezender TV Limburg staat los van L1TV. L1TV is de publieke regionale televisiezender en onder van de regionale omroep L1.

Tweets:

Video:

Livestream TV Limburg

https://www.youtube.com/watch?v=V28itq1weS4

Eén reactie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.