TV Oranje en RADIONL zoeken ‘Carnavalskneiter 2019’

Muziekzenders TV Oranje en RADIONL gaan ook dit jaar op zoek naar de ‘Carnavalskneiter’ van 2019. De kijkers en luisteraars van de zenders bepalen de populairste carnavalsplaat van 2019.

Stemmen

Vanaf maandag 18 februari mogen de kijkers en luisteraars elf dagen lang via de websites van RADIONL en TV Oranje een stem uitbrengen op een uitgebreide lijst met carnavalsliedjes. De stemming sluit op vrijdag 1 maart om 11.11 uur.

Daarna wordt de ‘11 van Oranje’ bekendgemaakt, waarvan de nummer één wordt uitgeroepen tot ‘Carnavalskneiter 2019’. Vorig jaar viel deze eer te beurt aan de Gebroeders Rossig met het nummer ‘Hallo Allemaal’.

Alleen liedjes met clip dingen mee

De aanmelding voor ‘De 11 van Oranje’ is inmiddels geopend. Omdat de lijst zowel op radio als televisie zal worden uitgezonden, kunnen alleen carnavalsliedjes worden ingezonden waarvan tevens een videoclip is gemaakt.

De definitieve ’11 van Oranje’ wordt vrijdag 1 maart bekendgemaakt in de uitzending van RADIONL en op de websites van de radio en televisiezender. De complete lijst wordt door TV Oranje uitgezonden op vrijdag 1 maart om 23.11 uur en herhaald op zaterdag 2 maart om 11.11 uur.

Clips inzenden

Inzenden voor de ’11 van Oranje’ kan door een clip te sturen naar de muziekredactie van TV Oranje. Clips kunnen in een voor uitzending geschikt formaat digitaal worden aangeleverd via bijvoorbeeld WeTransfer en worden bij binnenkomst eerst beoordeeld door de muziekredactie.

TV Oranje

TV Oranje vertoont 24 uur per dag videoclips en programma’s met muziek van eigen bodem. Iedere artiest kan zijn of haar clip insturen. Verder biedt de zender onder meer een dagelijkse Verzoekparade, tv-specials rond Nederlandse artiesten en de hitlijst Oranje Top 30. De zender is te zien in diverse (aanvullende) digitale pakketten. Zo is de zender onder andere te zien bij Ziggo, KPN, Canal Digitaal, Caiway (basispakket), DELTA, Kabelnoord, Fiber en T-Mobile.

RADIONL

RADIONL is een regionale commerciële radiozender met aandacht voor het Nederlandstalig lied. De radiozender is te ontvangen via FM, DAB+, diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.