Tv-zender Viceland vanaf eerste kwartaal 2017 te zien bij Ziggo

Vanaf volgend jaar kunnen abonnees van Ziggo kijken naar de nieuwe televisiezender Viceland. Viceland is de televisiezender van het Amerikaanse nieuwsmedium Vice. Via het kanaal, dat in het eerste kwartaal van 2017 van start gaat, zullen vooral Nederlandse en Belgische items te zijn zijn.

Ziggo

Het kanaal zal de eerste periode exclusief via kabelaar Ziggo te zijn maar wordt later volgend jaar ook beschikbaar voor andere aanbieders. De zender werd al eerder gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada en Groot Brittannië- en later dit jaar is deze ook te ontvangen in Frankrijk, Azië, Afrika, Australië en Nieuw Zeeland.

Inhoud

Vice richt zich op millennials (de generatie geboren tussen eind jaren 70 en begin jaren 2000) en heeft voor verschillende thema’s eigen kanalen, zoals Noisey (muziek), Munchies (eten) en Broadley (feminisme). De producties van deze kanalen moeten samen het imago van Vice op de televisie vertegenwoordigen zoals ze dat nu online doen.

Millennials

“We hebben de ambitie om de meest spraakmakende verhalen op frisse en innovatieve manieren te vertellen aan millennials en deze stap zorgt ervoor dat we de lat voor onszelf nog hoger leggen.”, zegt Thijs Boon, ceo van Vice Benelux, tegenover nieuwszender RTL Z. “Het worden spannende tijden, maar iedereen hier bij Vice is enorm gedreven om er een succes van te maken.”

Plannen niet nieuw

De plannen voor de televisiezender zijn niet nieuw, vorig jaar gaf Thijs Boon al tegenover vakblad Adformatie aan plannen te hebben voor een lineaire televisiezender in Nederland.

Een voorproefje van de programma’s van Viceland is te vinden op de website van Vice Nederland.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.