Tweede seizoen van The Crown te zien op Netflix

Vanaf vandaag, vrijdag 8 december, is het tweede seizoen van de serie The Crown te zien op Netflix. Het verhaal over de jonge koningin Elizabeth II was met 120 miljoen dollar voor het eerste seizoen de duurste Netflix-serie tot dan toe.

The Crown

The Crown vertelt het verhaal van de jonge koningin Elizabeth II die in 1952 haar vroegtijdig overleden vader George VI opvolgt. Elk seizoen bestrijkt een decennium uit het leven van de Britse koningin. Netflix heeft voorlopig twee series besteld. Peter Morgan (scenarioschrijver van onder andere ‘The Queen’ en ‘Frost/Nixon’), regisseur Stephen Daldry (‘The Hours’, ‘The Reader’) en producent Andy Harries (‘The Queen’). werkten mee aan de serie.

Tweede seizoen

Het tweede seizoen leidt het revolutionaire tijdperk van de jaren ’60 in en neemt de kijker mee in een wereld vol intriges en schandalen van koninklijke proporties. Wij zien hoe Elizabeth tegen ieders verwachtingen in de moeilijkste situaties weet te doorstaan om uiteindelijk de machtigste vrouw van Europa te worden.

BBC

Volgens regisseur Stephen Daldry gaf Netflix het team achter de serie meer creatieve vrijheid en budget dat Britse publieke zender BBC. Daldry had de serie namelijk eerst aangeboden aan de BBC, maar de omroep kon het budget van meer dan 100 miljoen euro niet op tafel leggen. Ook was Daldry bang dat de BBC invloed wilde uitoefenen op de toon en stijl van de serie. “Netflix daarentegen gaf ons alle vrijheid”, zegt de regisseur.

Het tweede seizoen van de serie is in de loop van vandaag, vrijdag 8 december, te zien op Netflix.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=ME2umFQ_xBA