Uitreiking De Tegels live op Den Haag TV en Ziggo

afstandsbedieningDe lokale tv-zender Den Haag TV zendt donderdagavond 21 maart vanaf 20.00 uur live de uitreiking uit van De Tegels, de Jaarprijzen voor de Journalistiek die sinds 2007 worden uitgereikt. De feestelijke avond vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Ook Ziggo zendt de uitreiking live uit via haar evenementenkanaal.

De uitzending duurt tot 22.00 uur.

 

Media spelen een belangrijke rol in de samenleving. Niet alleen de kwaliteit en maatschappelijke betekenis van media verdienen de aandacht, ook de journalistieke berichtgeving. Daarom wordt sinds 2007 jaarlijks een journalistieke prijs met nationale uitstraling toegekend door de Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek. Dit jaar boog de jury zich over 235 ingezonden producties om de winnaars in zeven categorieën te bepalen.

De Tegel, Jaarprijzen voor de Journalistiek is een initiatief van NDP Nieuwsmedia, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, NOS, RTL Nederland en het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, verenigd in Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek. De live-uitzending van de uitreiking van De Tegel wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag en Ziggo.

Donderdagavond 21 maart – 20.00 tot 22.00 uur – Den Haag TV. Den Haag TV is in de gehele regio Den Haag (inclusief de randgemeenten Delft, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer) te ontvangen in het digitale basispakket op kanaal 40.  Het Ziggo Event kanaal is bij alle digitale Ziggo-abonnees te zien op kanaal 13.