Vanavond laatste Top Gear met Clarkson, Hammond en May

Vanavond is de laatste aflevering van het televisieprogramma Top Gear te zien op de BBC met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May in de hoofdrol. De uitzending begint om 21.00 uur. De show van ongeveer 75 minuten bestaat uit beelden die zijn opgenomen voordat de ruzie met presentator Jeremey Clarkson begon. De BBC besloot eerder dit jaar het contract met Jeremy Clarkson niet te verlengen nadat hij een medewerker zou hebben geslagen na een opnamedag.

Toekomst Clarkson en co

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May keren niet terug bij de BBC. Het populaire trio zou inmiddels in gesprek zijn met andere televisiezenders voor een nieuw programma. Hierbij wordt ook de naam van Netflix genoemd. Netflix zelf heeft nog niets gezegd over de show en of het bedrijf in gesprek is met de voormalige Top Gear-presentatoren.

Nieuwe presentator Top Gear

BBC Radio 2 DJ Chris Evans wordt de nieuwe presentator van Top Gear. Hij heeft een driejarig contract getekend, meldt de BBC. De 49-jarige Evans gaat deel uitmaken van een ‘compleet nieuwe line-up’, meldt de Britse omroep. “Het is mijn favoriete programma aller tijden. Ik zal er alles aan doen om de show verder te helpen”, aldus Evans, die zelf ook een fervente autoliefhebber is. Een nieuwe serie van Top Gear zal eind dit jaar te zien zijn op de BBC.

Trailer laatste Top Gear met Clarkson, Hammond en May: