Veel aandacht voor ‘Sotsji’ in media

afstandsbedieningVandaag zijn de eerste sportonderdelen van de Olympische Winterspelen in Sotsji begonnen. Morgen is de officiële openingsceremonie. Naast de live uitzendingen op Nederland 1 besteden ook andere media aandacht aan dit sport evenement.

Gedurende de Olympische Winterpelen, die worden gehouden van vrijdag 7 februari tot en met zondag 23 februari, is Nederland 1 de Olympische zender en de NOS de Official Olympic Broadcaster. Naast de NOS, die verslag doet op Nederland 1 en Radio 1, besteden ook andere omroepen aandacht aan de Spelen, onder andere op Nederland 2, Radio 2, Radio Veronica en Radio 538. Ook de buitenlandse tv-zenders als VRT Sporza, ARD en de BBC doen verslag van deze spelen. Eurosport zal deze editie geen live-beelden brengen van Sotsji.

Studio Sportwinter (NOS, Nederland 1)
De NOS zendt live vanuit Rusland Studio Sportwinter uit. In het praatprogramma, dat vanaf 7 februari elke dag om 20.30 uur te zien is, bespreekt presentator Henry Schut samen met oud-schaatser Erben Wennemars de dag. Ook bij deze Spelen komen met name de hoofdrolspelers – de sporters zelf – aan tafel.

Olympische Winterspelen op Radio 1
Radio 1 doet volop verslag van de Olympische Winterspelen met RadioOlympia. Het sportevenement wordt live gepresenteerd door het gelegenheidsduo Robbert Meeder en Lara Rense. De reguliere uitzending van NOS Langs de Lijn, dagelijks tussen 22.00 en 23.00 uur, staat ook voor een groot deel in het teken van de ontwikkelingen in Sotsji.

Radio 2 in Sotsji
Ook Radio 2 is van de partij tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji, waarbij de aandacht uitgaat naar de andere kant van de medaille. De focus ligt op verhalen en belevenissen van professionals, supporters en de aanwezige bekende Nederlanders. Radio 2 brengt je op de hoogte van de sfeer in Sotsji.

Nederland 2: De bergen achter Sotsji
Wekenlang zal op Nederland 1 te zien zijn hoe sporters slalommen, bobsleeën en rodelen. Maar waar liggen de bergen nou waar het allemaal gebeurt? En wie wonen daar? Wie naar Nederland 2 schakelt zal het antwoord krijgen. Jelle Brandt Corstius gaat weer op reis; deze keer in een oud busje door de Kaukasus. Hij komt terecht in geïsoleerde dorpjes met een tragische geschiedenis. Het berggebied is zo klein als Noord-Frankrijk, maar onherbergzaam en gevaarlijk. De Kaukasus is al honderden jaren het toneel van bloedige conflicten. De bergen achter Sotsji, elke zondag om 20.15 uur

Nederland 2: Andere Tijden: Sjoukje en Joan
Aan de vooravond van de Olympische Spelen in Sochi gaat Andere Tijden het ijs op met Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel. Het is tevens vijftig jaar geleden dat Nederland voor het eerst goud won op de Olympische Winterspelen. Andere Tijden, donderdag 6 februari om 21.25 uur

Radio 538: Edwin Evers
DJ Edwin Evers maakt vanaf aanstaande zaterdag zijn ochtendshow op 538 vanaf de Olympische Spelen. Het team van ‘Evers Staat Op’ bestaat uit Edwin Evers, Niels van Baarlen, Rick Romijn, Peter Heerschop en Viggo Waas.

Radio Veronica: Rick in de Morgen
Radio Veronica dj Rick van Velthuysen is met zijn team van de ochtendshow Rick in de Morgen tijdens de Olympische Spelen live vanuit Sotsji te horen. Vandaag is het Radio Veronica team in de Russische stad gearriveerd, waar zij tot en met zaterdag 22 februari dagelijks vanuit het Olympisch Parc te horen zijn. Rick van Velthuysen en side-kicks John Molenaar en Suzanne Lesquillier volgen de sporters tijdens hun strijd voor het Olympisch Goud en doen elke werkdag vanaf 06.00 uur verslag van de Spelen tijdens de ochtendshow Rick in de Morgen en tijdens WeekendRick, op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 16.00 uur.

Livestreams op Internet
De NOS stelt via internet zeven extra tijdelijke livestreams beschikbaar. Hierop zijn vrijwel alle Olympische sportwedstrijden live te bekijken. Deze livestreams zijn niet alleen via nos.nl te bekijken maar ook via de NOS app en via de Smart TV. Momenteel zijn deze streams echter nog niet beschikbaar via de NOS App. Hier wordt volgens de NOS met man en macht aan gewerkt.