Veel aandacht voor Tour de France bij NOS

nosDe NOS doet van tot en met zondag 27 juli via radio, televisie, internet, de NOS-app en NOS Teletekst rechtstreeks verslag van ’s werelds grootste wielerronde zowel op radio, televisie als Internet.

 

Televisie
Alle etappes zijn rechtstreeks te volgen via Nederland 1 en NOS.nl en worden ook dit jaar voorzien van commentaar door het duo Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Verder is er dagelijks om 19.30 uur een NOS Tourjournaal op Nederland 3, met onder meer een samenvatting van de etappe en de laatste reacties uit de koers. ’s Avonds wordt de Tourdag in stijl afgesloten met De Avondetappe op Nederland 1. Nieuw in het programma van presentator Mart Smeets is een dagelijkse bijdrage ‘De Dag van Morgen’ door Herman van der Zandt. Ook de Tourquiz is in een nieuw jasje gestoken.

Radio Tour de France
Dione de Graaff (14.00-16.00 uur) en Jurgen van den Berg (16.00-18.00 uur) nemen ook dit jaar plaats achter de microfoon van NOS Radio Tour de France. Mét de Tourflitsen van Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman en het Franse geluid en de zomerse, mediterrane sfeer die daarbij horen. Uiteraard zullen de luisteraars in de eerste week ook worden bijgepraat over het actuele WK-nieuws en zal Roelof de Vries dagelijks door zijn social media-bril een blik werpen op het peloton. Verder zijn er weer drieëntwintig Tourartiesten geselecteerd. Vanwege de start in Engeland is er ook een aantal Engelse artiesten gekozen, onder wie Robbie Williams en Adèle. Frankrijk wordt vertegenwoordigd door onder meer Zaz en Charles Aznavour. De Tourartiest is vier keer per uitzending te horen. Ook nieuwe Franse hits ontbreken dit jaar niet.

NOS.nl
NOS.nl fietst live mee met de renners, op de speciaal aan de Tour gewijde NOS-site www.nos.nl/tour2014. Dagelijks is er vanaf de start een live-blog, dat ook via Twitter is te volgen. De live-uitzendingen van zowel televisie als radio worden gestreamd en op de site zijn ook alle nieuwsberichten, klassementen en reacties (in woord en beeld) terug te vinden. Verder houden de NOS-verslaggevers vanuit Frankrijk weblogs bij over hun wieler- en Tour- belevenissen in la douce France.

NOS-app
Via de NOS-app kijk je alle etappes live en integraal mee, ben je direct op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je alle hoogtepunten en uitzendingen terug. Navigeer op je mobiel naar http://nos.nl/app. of via de mobiele website http://m.nos.nl/sport/wielrennen.