Veel aandacht voor UK Open Darts bij RTL7

rtl7Mannenzender RTL 7 schenkt tot en met zondag met RTL 7 Darts ruimschoots aandacht aan de UK Open in Minehead. Dit internationale toernooi heeft de bijnaam ‘The FA Cup of Darts’ omdat zowel de beste professionals als de beste amateurs zich hiervoor kunnen kwalificeren. Er wordt op acht banen tegelijk gespeeld en de winnaar gaat uiteindelijk met 50.000 Engelse pond (60.000 euro) naar huis.

In totaal doen er 138 spelers mee waarvan zeven Nederlanders. Michael van Gerwen komt pas op vanavond in de derde ronde in actie en zal op het hoofdpodium spelen tegen Hubbard. Ook Vincent van der Voort en Christian Kist komen pas vanaf de derde ronde in actie. Kist zal zijn debuut gaan maken op de UK Open en speelt op baan 6 tegen Alcinas. Van de Voort neemt het op tegen Webster.

Alle middagsessies zijn live online te volgen via de stream op www.rtl7darts.nl, evenals de wedstrijden ’s avonds. Het gehele weekend zal de stream kosteloos worden verzorgd met commentaar van Frank Vischschraper en Jacques Nieuwlaat

Bij RTL 7 is elke avond vanaf 18.00 uur een samenvatting te zien van de middagsessies. Daarna is er live aandacht voor het UK Open, alleen op de vrijdagavond onderbroken door ‘Voetbal International’ en ‘Spartacus’. Op de zaterdag en zondag is ‘RTL 7 Darts’ avondvullend op de mannenzender.

Op zaterdag 8 maart zendt RTL 7 aansluitend op de dartsuitzending de afscheidswedstrijd uit van Remy Bonjasky. Deze legendarische Nederlandse kickbokser stond jarenlang aan de wereldtop en sluit zijn carrière af met een wedstrijd tegen Mirko Crocop in Zagreb.