Veel Limburgse films op regionale omroep L1 in april

De hele maand april staat L1 in het teken van de Limburgse film. “We trakteren je op mooie speelfilms, kleine amateurpareltjes en (korte) films van aanstormend talent”, aldus de regionale televisiezender. Ook is er uitgebreid aandacht voor de zesde editie van het Limburg Film Festival (LFF), dat van 21 t/m 24 april plaatsvindt in Venlo.

Aftrap in Cultuurcafé

Op zaterdag 2 april trapt de regionale omroep de Limburgse filmmaand af in het radioprogramma L1 Cultuurcafé. Tussen 11 en 12 uur is er een interview met documentairemaker Ruud Lenssen over zijn nieuwste film ‘Candy: A Skater’s Mind’, over skateboardster Candy Jacobs uit Tegelen. Verder aan tafel: animator Janneke Swinkels, die onlangs een beurs van het Nederlands Filmfonds kreeg voor de realisatie van haar stop motion kortfilm ‘Zwermen’. En regisseur Guido Coppis, die – 22 lentes jong – bezig is met zijn eerste lange speelfilm.

CineLOVA

Elke donderdag zie je op L1 TV een selectie van de mooiste amateurfilms uit Limburg, bijeengebracht door CineLOVA, het platform voor non-professionele filmers.

CineSud

In samenwerking met filmplatform CineSud presenteert L1 een groot aantal (korte) films die de afgelopen jaren in Limburg zijn gerealiseerd. Van drama tot documentaire. Elke zaterdag om 16:00 uur.

Limburgse topfilms

De zaterdagavond is gereserveerd voor Limburgse klassiekers. Drie uiteenlopende, bijzondere films: de carnavalsdocumentaire Nao ’t Zuuje, de jeugdfilm Oorlogsgeheimen (gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens) en Van God Los, de film over de bende van Venlo die de grote doorbraak betekende voor de Tegelse regisseur Pieter Kuypers.

Limburgs Film Festival

Van 21 t/m 24 april vindt vanuit Venlo de zesde editie van het Limburg Film Festival (LFF) plaats. Een aantal van de films die daar te zien zijn, zie je ook op L1 TV. Van vrijdag 22 t/m zondag 24 april, ingeleid door festivaldirecteur Bart Hölscher.

L1 is onder andere landelijk te zien bij Ziggo via kanaal 713 en wereldwijd via Internet.