Veel media-aandacht voor JOTA/JOTI-evenement

Dit weekeinde vindt wereldwijd het radio-evenement JOTA/JOTI plaats. Ook in Nederland wordt hieraan deelgenomen door vele scoutingvereniging en zijn er zelfs speciale evenementenradiozenders in de lucht.

JOTA/JOTI

JOTA/JOTI staat voor Jamboree On The Air (JOTA) en Jamboree On The Internet. Het is een jaarlijks scoutingevenement, waarbij scouts over de hele wereld contact met elkaar leggen via amateurradio en Internet. Ook in Nederland doen er vele scoutingvereniging mee en deze verenigingen stellen dit weekeinde ook hun clubhuis open om het publiek te laten meekijken met het leggen van de verbindingen. Zendamateurs zullen de scoutingvereniging helpen bij het opzetten van de verbindingen.

Scout FM

In Nederland zijn er ook diverse evenementenradiozenders actief die aandacht besteden aan dit evenement. Via het Internet is de gehele maand oktober de zender Scout FM actief. Scout FM zendt dit weekeinde live programma’s uit vanuit JOTA-JOTI HQ in Nederland: Clubhuis van de Albert Schweitzergroep in Woerden. Scout FM is wereldwijd te ontvangen via Internet: http://scoutfm.nl/. Scout FM zendt nog de gehele maand oktober uit via Internet.

Radio Scout FM

In Loon op Zand en omgeving is de radiozender Radio Scout FM te horen via de 105.9 MHz. Scouts van de Pastoor Simonsgroep in Loon op Zand mogen tijdens de jaarlijkse Jamboree On The Air (JOTA) radio-verbindingen maken met anders scouts over de hele wereld. Via Radio Scout FM zijn de activiteiten te volgen van de Scouts van de Pastoor Simonsgroep. Radio Scout FM is te ontvangen in de omgeving van Loon op Zand via 105.9 MHz en wereldwijd via: http://www.radioscoutfm.nl/

Website

Via de website van JOTA/JOTI Nederland is dit weekeinde ook het radioverkeer te volgen van het hoofdstation van de JOTA-JOTI in Nederland: PA6JAM/J. Daarnaast wordt de openingsuitzending van het JOTA/JOTI-evenement uitgezonden via Internet. Deze uitzending begint om 22.00 uur. Meer informatie via: https://jota-joti.scouting.nl/

Interview met Peter Renders / Scout FM in Medialand / Studio Alphen:

https://soundcloud.com/medialandnl/scout-fm-peter-renders

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.