Veel verzet tegen verdwijnen Ziggo op Cogas-kabel

coaxkabel(Update) Er is veel verontwaardiging en verzet bij de abonnees van Cogas over het verdwijnen van de diensten van Ziggo op het kabelnet. 

Gisteren werd bekend dat Cogas de samenwerking met Ziggo opzegt en dat klanten van Cogas vanaf januari 2015 gebruik dienen te maken van de diensten van CaiWay. Hierover zijn gisteren alle klanten van Cogas geinformeerd. De verplichte overstap van Ziggo naar CaiWay levert bij veel abonnees vraagtekens en boze reacties op.

 

Cogas-klanten klagen over hogere tarieven en het ontbreken van mobiele abonnementen bij CaiWay. Abonnees van Cogas bij mobiele provider Ziggo Mobiel moeten ook meer gaan betalen omdat zij geen klant meer zijn bij Ziggo. Wel is het mogelijk om dit abonnement per maand op te zeggen. 

RTV Oost bericht dat klanten van Cogas zich op diverse online platforms verzetten tegen de verplichte overstap van Ziggo naar CaiWay. Op petitie.nl staan momenteel twee petities: Boycot Cogas gemeente Oldenzaal en Cogas klanten moeten keuze hebben. De petities zijn ruim vierhonderd keer ondertekend. Op Facebook is de actie Cogas wij kiezen zelf  al bijna 6000 keer ‘geliked’.

Politiek
De VVD in Almelo heeft inmiddels een verzoek gedaan voor een debat over de kwestie bij Cogas. Het zogenaamde interpellatiedebat is aangevraagd voor de eerstvolgende raadsvergadering op 28 oktober aanstaande. Ook de landelijke politiek bemoeit zich inmiddels met de kwestie. Tweede Kamerleden Eddy van Hijum en Agnes Mulder van het CDA hebben vragen gesteld aan minister Kamp van Economische Zaken over de gedwongen overstap van tienduizenden abonnees van Ziggo naar Caiway.