Vernieuwd Top Gear met Chris Evans en Matt LeBlanc van start

Vanavond om 21.00 uur is de eerste aflevering van een nieuw seizoen van Top Gear te zien op  BBC Two. Dit is het eerste seizoen waarin Chris Evans en Matt LeBlanc de nieuwe gezichten
zijn van het autoprogramma van de BBC.

Clarkson ontslagen

Het programma was in juni vorig jaar voor het laatst te zien bij de BBC. Toen nog met het vertrouwde trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. De BBC besloot eerder het contract met Jeremy Clarkson niet te verlengen nadat hij een medewerker zou hebben geslagen na een opnamedag. Richard Hammond en James May besloten daarop ook de Britse publieke omroep te verlaten. Bij Amazon gaat het trio een programma maken onder de titel The Grand Tour. De eerste afleveringen zullen komende herfst te zien zijn bij Amazon Prime, de streamingsdienst van Amazon.

Nieuw team

De BBC moest op zoek naar nieuwe presentatoren voor het programma en kwam uit bij het duo Chris Evans en Matt LeBlanc. Evans is autofanaat en DJ bij BBC Radio 2, LeBlanc is voormalig acteur in de comedyserie Friends en heeft in het verleden al eens een speciale aflevering van Top Gear gepresenteerd. Naast Evans en LeBlanc zullen ook Rory Reid, Sabine Schmitz, Chris Harris  en Eddie Jordan het programma ondersteunen.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Top Gear die vanavond wordt uitgezonden vliegt Chris Evans naar Nevada, waar hij het met een Dode Viper ACR duelleert met Sabine Schmitz in een Chevrolet Corvette Z06. LeBlanc gaat in Marokko rijden in een Ariel Nomad. Acteur Jesse Eisenberg en kok Gordan Ramsay zijn te gast in de studio. De uitzending begint om 21.00 uur op BBC Two (HD).

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.