Veronica verplaatst samenvattingen Jupiler League naar zaterdagavond

De samenvattingen bij Veronica van de Jupiler League wedstrijden verhuizen het komende seizoen van vrijdagavond laat naar zaterdag om 18:00 uur. TV-zender Veronica wil hiermee een breder publiek aanspreken. Wytze van der Goot presenteert net als vorig seizoen het studioprogramma.

Langer wachten

Tot op heden waren de samenvattingen vrijdagavond laat te zien bij de televisiezender. Liefhebbers moeten nu een dagje langer wachten voor de samenvattingen van de Jupiler League. Betaalzender FOX Sports blijft op vrijdagavond wel live aandacht schenken aan de “eerste divisie”.

“Toegankelijker”

Voorheen konden we de samenvattingen soms pas rond middernacht uitzenden. Met het nieuwe uitzendtijdstip zijn we toegankelijker voor alle voetballiefhebbers. Bovendien sluit het sportief gezien ook mooi aan bij onze uitzendingen van Ninja Warrior op de zaterdagavond”, aldus Bastiaan van Dalen, zendermanager van Veronica in een persbericht.

Nieuw potentieel

We focussen ons natuurlijk op de vrijdagavond als dé avond waarop de Jupiler League voetbalt. Toch biedt het verschuiven van de samenvattingen weer nieuwe mogelijkheden waarmee we het bereik van de tweede grootste sportcompetitie van Nederland kunnen uitbreiden. We stappen voor de voetballiefhebbende tv-kijker mooi in het gat tussen de uitzendingen op zaterdag van de Tweede Divisie en de Bundesliga.”, aldus Marc Boele, Algemeen Directeur Coöperatie Eerste Divisie.

Kansen

Uiteraard richten we ons op de bestaande supporters, maar het bereiken van nieuwe bezoekers van onze wedstrijden is ook prioriteit dit seizoen. Zaterdag 18:00 uur biedt dus vooral kansen.”, besluit Boele.

Wytse van der Goot

De inhoud van het programma blijft gelijk aan dat van vorig seizoen. Wytse van der Goot gaat daarmee zijn tweede seizoen in als dé presentator van de Jupiler League samenvattingen. Het uitzenden van de samenvattingen na wedstrijden op maandagavond blijft ongewijzigd. Die samenvattingen volgen na de films op de Maandag Mega Movie-avond van Veronica.