Veronica zendt Algarve Cup met OranjeLeeuwinnen live uit

Op Veronica is de komende week de Algarve Cup te zien. Ook de OranjeLeeuwinnen doen mee aan dit prestigieuze voetbaltoernooi.

Vrouwenvoetbaltoernooi

De Algarve Cup is een internationaal vrouwenvoetbaltoernooi dat sinds 1994 jaarlijks in de Portugese Algarve wordt georganiseerd. Het is het grootste vriendschappelijke toernooi voor nationale vrouwenteams en daarmee direct het meest prestigieuze.

Historie

De Algarve Cup heeft een lange historie en wordt georganiseerd door de Portugese voetbalbond. Het is voor de Oranje Leeuwinnen de eerst serieuze test na het winnen van de play-offs en kwalificatie voor het WK Frankrijk. Van 7 juni tot en met 7 juli gaan de Oranje vrouwen daar op jacht naar de wereldtitel. Aan de Algarve Cup doet vrijwel de gehele wereldtop mee, waaronder Zweden, Noorwegen China, Portugal en Denemarken.

Finale

Vorig jaar stond Nederland in de finale tegen Zweden, maar die wedstrijd is toen afgelast vanwege hevige regenval, waardoor beide elftallen tot winnaar zijn uitgeroepen. Alle wedstrijden van Oranje worden vanaf vandaag live en exclusief uitgezonden bij Veronica en gepresenteerd door Hélène Hendriks vanuit Portugal.

Wedstrijden

Vanavond, woensdag 27 februari, staat om 18.00 uur de eerste wedstrijd op het programma: Spanje-Nederland. Op maandag om 18.00 uur is de wedstrijd Nederland-Polen te zien.Op woensdag 6 maart staat om 18.00 uur de derde wedstrijd van de Algarve Cup voor de OranjeLeeuwinnen op het programma.

Sociale media: