VICELAND en Paradiso Films lanceren wekelijkse filmavond

Vanaf vandaag, maandag 19 februari, zendt televisiezender VICELAND elke maandag om 21.00 uur een prijswinnende film uit. Het gaat om een samenwerking tussen de televisiezender VICELAND en en onafhankelijke filmdistributeur Paradiso Films.

Paradiso Films

Paradiso Films is gespecialiseerd in een mix van arthouse- en mainstreamfilms, resulterend in een catalogus met moderne klassiekers. De filmavond loopt tot en met juli op de tv-zender van VICE.

Films

Zo zijn de films Winter’s Bone van Debra Granik met de doorbraakrol van Jennifer Lawrence en Pan’s Labyrinth van regisseur Guillermo del Toro te zien. Beide films werden genomineerd voor meerdere Oscars. Andere films die tijdens de filmavond worden uitgezonden zijn onder andere 21 Grams met Sean Penn en Naomi Watts, The Machinist met Christian Bale, Old Boy (US) met Josh Brolin en The Perks of Being a Wallflower met Emma Watson.

“Opvolger”

Stefan Tieleman, General Manager VICELAND Benelux: “Door samen te werken met Paradiso Films kunnen we onze eerdere Indie Movie Night, in samenwerking met Cinéart, een waardige opvolger geven. Het komende half jaar staan bekende films centraal die stuk voor stuk een andere, rauwe kant van het leven belichten, wat aansluit bij de programmering van VICELAND.”

Filmavond

De maandag filmavond gaat 19 februari om 21.00 uur van start met de met vier oscars genomineerde film Cidade de Deus (City of God) van regisseur Fernando Meirelles. Twee jongens groeien op in een van de meest beruchte buurten ter wereld: de “Cidade de Deus” in Rio de Janeiro. In hun pogingen de armoede te ontvluchten, nemen ze beiden een ander pad: de één wordt fotograaf, de ander drugsdealer.

VICELAND is te zien bij Ziggo op kanaal 26 en Caiway kanaal 22 in Nederland en Telenet kanaal 21 en Proximus kanaal 104 in Vlaanderen.