Vijftig lokale omroepen aangesloten op Mediahub

Inmiddels zijn 50 lokale omroepen in Nederland aangesloten op de Mediahub van de OLON. Dit bericht de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland.

Mediahub

De OLON MediaHub verzorgt voor lokale omroepen de distributie van de radio- en tv-kanalen naar alle pakketaanbieders en online platforms. Het platform is in september 2015 gerealiseerd en wordt door Ericsson beheert in de Media Gateway in Hilversum. De afgelopen maanden zijn gefaseerd tientallen lokale omroepen aangesloten op de hub, waarbij nu de 50e omroep is bereikt.

“Een stuk gemakkelijker”

Directeur Bernard Kobes van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen: “De MediaHub maakt het voor lokale omroepen een stuk gemakkelijker om het lokale nieuwsaanbod te verspreiden, onder meer via apps op smart tv’s, smartphones en tablets. Waarmee ook wordt ingespeeld op het nieuwe kijkgedrag. Omroepen zijn nu bijvoorbeeld zichtbaar via de digitale pakketten van onder andere Ziggo en KPN.“

App

Naast het aanbieden van het radio- en televisiesignaal via de hub aan diverse pakketaanbieders wordt het ook mogelijk om programma’s van lokale omroepen die zijn aangesloten op de hub te zien via een app op televisies en mobiele apparaten. Via deze zogenaamde Over-The-Top applicatie zijn de tv-kanalen van de lokale omroepen ook zichtbaar via Smart-tv’s (Samsung, LG en Philips) en op Android en iOS devices.

Eén reactie

  1. Jammer dat je iedere keer als je andere wilt zien weer moeten gaan zoeken op postcode of naam .Plaatsnaam werkt zoal niet goed als ze in meerdere plaatsen uitzenden want je kan maar op een zoeken .

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.