Vlaamse tv-zender VTM stopt met Teletekst

afstandsbedieningDe Vlaamse commerciële tv-zender VTM stopt eind deze maand met het aanbieden van Teletekst. Vanaf 1 november kunnen gebruikers voor alle info terecht op hun website.

De 888-functie voor ondertiteling blijft wel bestaan..Dit bericht de VTM middels haar teletekst-dienst. De andere Vlaamse tv-zenders van eigenaar Medialaan (2BE, JIM en Vitaya) stopten eerder al met hun Teletekstpagina’s. De Vlaamse publieke omroep VRT zou nog geen plannen hebben om te stoppen met haar teletekst-dienst.

“Alle informatie die te vinden is op de Teletekstpagina’s is ook te vinden op alle moderne communicatieplatformen zoals onze website, onze Facebookpagina en Twitter. Bovendien kunnen mensen met een digicorder makkelijk onze tv-gids raadplegen”, zegt woordvoerster Sara Vercauteren tegenover de website deredactie.be

RTV NH en AT5
In Nederland stoppen de regionale omroep van Noord-Holland, RTV NH, en de lokale Amsterdamse zender AT5 per 1 januari 2015 met het aanbieden van teletekst. De zenders stoppen met het aanbieden van teletekstpagina’s omdat de focus komt te liggen op het verspreiden van nieuws via online kanalen. “De afgelopen jaren zien we een grote groei in het aantal gebruikers van onze (mobiele)website en apps, terwijl teletekst in steeds mindere wordt bekeken”, aldus een woordvoerder van de tv-zenders.

Tot eind deze maand is de teletekst-dienst van VTM ook nog online te bekijken via: http://concorde.paratel.be/paratel/ttviewer/?channel=VTM&pagenbr=100