Vlaamse televisiezender Cultuur 7 verder als Brava

De Vlaamse televisiezender Cultuur 7 gaat per vandaag verder onder de naam Brava. Brava heeft net als Cultuur 7 veel aandacht voor het rijke klassieke muziekleven in de Lage Landen. Brava zal in Vlaanderen en Brussel deel uitmaken van de pakketten van Telenet en Proximus.

‘Cultureel erfgoed behouden’

Volgens Rob Overman, Creatief Directeur van Stingray Europa, waar Brava onder valt, zorgt de overname van Cultuur 7 door Brava ervoor dat belangrijk Vlaams cultureel erfgoed behouden blijft. “Oprichter Gabriël Fehervari heeft de afgelopen jaren een belangrijk podium ontwikkeld voor de Vlaamse klassieke muziek, vergelijkbaar met wat wij hebben gedaan met de Nederlandse tak van Brava”, aldus Overman. “Al deze producties blijven niet alleen behouden voor de kijkers in Vlaanderen en Brussel, maar komen dankzij onze internationale zender BravaHD nu ook beschikbaar voor muziekliefhebbers in andere Europese landen. Dat betekent een forse uitbreiding van de mogelijkheden om de hoogwaardige Vlaamse klassieke muziek verder onder de aandacht te brengen”.

Samenwerking met culturele instellingen

Het is de bedoeling dat binnen een half jaar 30% van de programma’s van Brava uit Vlaanderen afkomstig is. Om dit te bewerkstelligen zal worden samengewerkt met diverse partners uit het Vlaamse klassieke muziekleven, naar voorbeeld van de samenwerkingen die in Nederland al zijn aangegaan. Om te beginnen neemt Brava de bestaande samenwerkingsverbanden van Cultuur 7 over. Het gaat daarbij om ensembles en organisaties als Brussels Philharmonic, Davidsfonds, deFilharmonie, deBuren, het Symfonieorkest Vlaanderen, de Muntopera en Cultuurnet Vlaanderen. In Nederland werkt de cultuurzender al samen met onder meer het Koninklijk Concertgebouw, het IVC, de Organisatie Oude Muziek, het Liszt Concours en het Grachtenfestival Amsterdam.

Ontvangst

De televisiezender zal in België te zien zijn op Telenet kanaal 50 (Vlaanderen) en kanaal 135 (Brussel) en op Proximus kanaal 110 (Music & Culture pakket). In Nederland maakt de cultuurzender deel uit van de pakketten van alle grote televisieproviders, zoals Ziggo en KPN Interactieve TV.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.