VodafoneZiggo tevreden over aantal ‘quad play’-klanten

Steeds meer abonnees van VodafoneZiggo nemen naast vaste diensten van de aanbieder ook mobiele diensten af. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van het telecombedrijf.

Vaste en mobiele diensten

Volgens deze cijfers over het derde kwartaal heeft inmiddels bijna één derde van de consumentenklanten zowel een kabelcontract bij Ziggo als een mobieltje via Vodafone. Het telecombedrijf begon 18 maanden geleden met aanbieden van gecombineerde abonnementen. Analisten geven aan de klanttevredenheid bij klanten die meerdere diensten afnemen hoger is en deze klanten zeggen minder snel hun abonnement op. Overigens is het aantal klanten dat een quad play-abonnement afneemt het laatste kwartaal minder hard gestegen dan de kwartalen ervoor.

Extra voordelen

Klanten die de diensten van VodafoneZiggo combineren verkrijgen extra voordelen zoals meer mobiele data, korting op mobiele abonnementen en gratis televisiepakketten. Inmiddels neemt een miljoen klanten van provider VodafoneZiggo nemen een pakket af met daarin vaste diensten van Ziggo en mobiele diensten van Vodafone.

Winst

Het telecombedrijf behaalde in de derde kwartaal van dit jaar een winst voor afschrijvingen, belasting, rente en reorganisatielasten van €442 mln. Dat was 0,3% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 1 procent tot €978 miljoen.

Alle cijfers vind je in het kwartaalverslag van VodafoneZiggo.