Voetbal ‘Keuken Kampioen Divisie’ van Veronica naar FOX

De Keuken Kampioen Divisie is vanaf komend seizoen in zijn volledigheid te zien op FOX. Op het open kanaal worden onder meer het schakelprogramma en alle samenvattingen uitgezonden. FOX neemt de uitzendrechten over van Veronica, dat vorig seizoen alle samenvattingen uitzond.

Nieuwe naam

De Keuken Kampioen Divisie is de nieuwe naam voor de Jupiler League, de één na hoogste voetbaldivisie van Nederland. Onder andere FC Twente, Sparta Rotterdam en NEC spelen dit jaar in deze divisie.

Open kanaal

Op 17 augustus gaat de Keuken Kampioen Divisie van start. Vanaf dat moment zal FOX een live schakelprogramma met de hoogtepunten van alle wedstrijden uitzenden op het open kanaal. Aansluitend aan het schakelprogramma volgen de samenvattingen van alle gespeelde wedstrijden.

De maandag staat in het teken van een live wedstrijd die op dezelfde avond wordt gespeeld. Ook in de weekenden waarin de Eredivisie stilligt vanwege interlandvoetbal maar er in de Keuken Kampioen Divisie wel wordt gespeeld, brengt FOX meerdere wedstrijden live op het scherm.

Twee live wedstrijden

Ook betaalzender FOX Sports gaat meer uitzenden van de Keuken Kampioen Divisie. In plaats van één live wedstrijd zullen er vanaf komend seizoen elke vrijdagavond twee wedstrijden live te zien zijn op de zender.

Spannend

Het eerste seizoen van de Keuken Kampioen Divisie belooft een spannende te worden. Om zoveel mogelijk mensen hier op een laagdrempelige wijze van te laten genieten, geeft FOX vanaf komend seizoen de Keuken Kampioen Divisie een prominente plek in de programmering, met wekelijkse live uitzendingen op maandag- en vrijdagavond.”, aldus de Keuken Kampioen Divisie op haar website.Het open kanaal van FOX is te vinden op kanaal 11 (bij o.a. Ziggo) of op kanaal 14 (bij o.a. KPN).

KNVB Beker

Naast de rechten voor de Keuken Kampioen Divisie bezit FOX ook over de rechten van de KNVB beker. De eerste ronde van de KNVB Beker staat 25, 26 en 27 september op het programma.Tevens wordt ook de Johan Cruijff Schaal met ingang van komend seizoen vast uitgezonden op FOX.