VRT Canvas vernieuwt vanaf maandag

De VRT is bezig met een vernieuwingsoperatie van haar televisie-activiteiten, waarbij morgen, 24 augustus, de zender Canvas begint met vernieuwen. Een week later volgt het eerste ‘net’ van de Vlaamse openbare omroep Eén.

Nieuw logo

Canvas wil benadrukken de ‘referentie’ te zijn voor politiek, kunst & cultuur, wetenschap, economie/ondernemen en sport. Met een nieuw logo vervangt de VRT het sinds 2008 in gebruik zijnde typische logo van Canvas.

Het nieuwe Canvas begint met een dagelijks nieuw actualiteitenprogramma onder de naam De Afspraak om 20:30 uur. TerZake blijft bestaan, maar verhuist naar 22:45 uur; de talkshow Reyers Laat verdwijnt (maar op Eén komt er een andere talkshow rond 22 uur).

De logische premier

Opvallend in de nieuwe programmering is een reeks over de totstandkoming van de Vlaamse en federale Belgische regering in “De logische premier” met een focus op de partijvoorzitters in Belgie. Wetenschap Redt de Wereld is een populair-wetenschappelijk programma waarin getracht word te tonen hoe wetenschap grote problemen kan oplossen. Off the Record zal een nieuw programma zijn over popmuzikanten en prettig gestoorde lokale radio op televise is Radio Gaga.Panorama, Vranckx,  De Canvasconnectie, Aleen Elvis blijft bestaan, Karakters, (auteurs)documentaires, films waaronder arthousefilms en fans of Flanders blijven bij Canvas tezien.

Buitenlandse series

Buitenlandse series als Gomorra (uit Italie, Sky Italia/Sky Atlantic), Les témoins, (Frankrijk, France 2) en films als Fish Tank van Andrea Arnold, Drive van Nicolas Winding Refn enOnly Lovers Left Alive van Jim Jarmusch zijn komend seizoen bij Canvas te zien. Canvas vernieuwt overigens ook haar website die ook met exclusieve content zal komen en meer context zal bieden bij haar programmering. Ook zal Canvas een partner worden van evenementen in de culturele sfeer.

Er is een speciale website voor de veranderingen rond Canvas: http://www.canvasvernieuwt.be/

Eén reactie

  1. De uitzendingen van Hanne danst heb ik met zeer veel plezier gevolgd. Prachtige dans en door een vrouw met zo’n geweldige inzet. Mijn jeugdwerk zag ik voorbij komen. Mijn dank !!!!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.