VRT Eén start documentairereeks ‘Molenbeek’

Vandaag, maandag 22 februari, start de Vlaamse publieke televisiezender Eén met de vierdelige documentairereeks Molenbeek. In deze documentairereeks trekt Eric Goens naar de Belgische gemeente Molenbeek, op zoek naar het echte gezicht van de stad.

In het nieuws

Het Belgische Molenbeek kwam de afgelopen periode veelvuldig in het nieuws. Molenbeek is een gemeente in het westen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De gemeente maakt de laatste jaren een stormachtige groei door en telt nu bijna 95.000 inwoners waar dit er in 2000 nog maar 71.000 waren. Na de aanslagen in Parijs van november 2015 kwam de gemeente in het nieuws omdat er opvallend vaak een link zou zijn tussen Molenbeek en terreurdaden. Zeker drie van de acht daders van de aanslagen in Parijs woonden er. Op 14 en 15 november werden er zeven arrestaties verricht in de West-Brusselse gemeente, de arrestanten worden ervan verdacht nauwe banden te onderhouden met de terroristen.

Documentaire

De VRT heeft nu een vierdelige documentairereeks gemaakt over Molenbeek die vanavond van start. Televisiemaker Eric Goens verbleef 100 dagen tussen Molenbekenaars van een divers afkomst. Het resultaat is de vierdelige documentairereeks die vanavond van start gaat.

“Druk”

De bewoners van de gemeente voelen vandaag veel druk door wat er gebeurd is en willen structurele veranderingen. “De nadruk ligt te veel op repressie, wat de afkeer van jongeren voor de maatschappij  nog vergroot. Daardoor voelen ze zich steeds meer verloren en gaat een groot deel radicaliseren”, aldus Goens tegenover de website Brusselnieuws. Goens zegt dat er nog steeds jongeren naar Syrië vertrekken.

De eerste aflevering is vanavond, maandag 22 februari, om 20.35 uur te zien op VRT Eén.

Video:

Fragment uit serie ‘Molenbeek’

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.