VRT neemt afscheid van omroepsters

De Vlaamse openbare omroep VRT neemt dit najaar afscheid van haar omroepsters op VRT Eén. Dit heeft te maken met een nieuwe netstijl die de omroep in gebruik heeft.

“Naast een andere vormgeving wordt ook gewerkt aan een nieuwe en dynamische manier om de kijker door de tv-avond te loodsen. Daarbij zal Eén niet langer omroepsters inzetten om de verschillende programma’s aan te kondigen. Er komt een combinatie van netstemmen en grafiek in de plaats.”, aldus de VRT in een persbericht.

Allerlaatste van Europa

Eén, een van de allerlaatste Europese televisiezenders die omroepers of omroepsters inzet, neemt binnenkort afscheid van hen. Olivier Goris, netmanager van Eén, houdt er aan om de vier huidige omroepsters te bedanken voor hun uitstekende omroepwerk de voorbije jaren.

“Dit is zonder twijfel een van de moeilijkste beslissingen die we de voorbije jaren hebben moeten nemen bij Eén. Onze omroepsters zijn er altijd geweest, en daar raak je niet zomaar aan. Maar televisie evolueert en vraagt nu een andere, snellere aanpak dan tien of twintig jaar geleden. Dat moet je als zender ook durven erkennen.

Afscheid

Andrea, Eva, Geena Lisa en Saartje hebben hun rol als omroepster elke dag uiterst professioneel ingevuld. Daar wil ik hen nu al van harte voor bedanken.” Andrea, Eva, Geena Lisa en Saartje willen graag het volgende zeggen: “Met fierheid kijken we terug op vele jaren omroepster van Eén zijn. Wij vonden het een eer om een spreekbuis te zijn voor een zender die ons nauw aan het hart ligt. Wij willen al onze collega’s bedanken. En vooral de kijkers. Bedankt om ons graag te zien.”

De omroepsters nemen in de loop van de zomer afscheid. De nieuwe aanpak gaat van start met het nieuwe tv-seizoen.