VRT schrapt 120 banen

vrtDe Vlaamse publieke omroep VRT wil de komende drie  jaar 120 banen schrappen. Dat is ongeveer 5% van het personeel. Het meerjarenplan kadert in het besparingsplan van de Vlaamse regering waarvoor alle overheidsinstellingen extra moeten besparen. Dit bericht de VRT op haar website.

 

Concreet moet er in 2013 ongeveer 7,8 miljoen euro aan efficiëntie gewonnen worden, het jaar daarop 10,6 miljoen euro en in 2015 13,8 miljoen euro.

“De oefening leidt tot een vermindering van het aantal mensen dat op de VRT werkt, de directie heeft een plan op tafel gelegd waarbij we denken aan een impact van een 40-tal voltijdse jobs per jaar, maar we hebben niet de intentie om over te gaan tot naakte ontslagen”, zegt gedelegeerd bestuurder Sandra De Preter.

De kijker, luisteraar en surfer zou weinig van de besparingen mogen merken. “Ons uitgangspunt is wel ons sterke aanbod zoveel mogelijk intact te laten. Dat is heel belangrijk. Maar ik zeg niet dat het een makkelijke oefening is want we hebben al heel zware inspanningen gedaan, maar dit is een situatie waar heel veel bedrijven mee te kampen hebben op dit moment.” “Het is geen lineaire besparing, we moeten daar gaan zoeken waar we nog iets kunnen realiseren qua efficiëntie.” Het plan van de directie, goedgekeurd door de raad van bestuur, wordt nog besproken met de vakbonden.