VRT-topman verwacht einde ‘Net Gemist’

‘Net Gemist’ en ‘Ooit Gemist’ , de Vlaamse variant van ‘Uitzending Gemist ‘ zijn het afgelopen jaar minder vaak gebruikt door de Vlamingen. VRT-topman Leo Hellemans verwacht zelfs dat de dienst over een aantal jaar geheel verdwijnt.

Vlamingen nemen programma’s steeds vaker zelf op en ook de dienst ‘Stevie’ wordt steeds populairder in Vlaanderen. Met ‘Stevie’ kunnen zowel programma’s van de publieke omroep VRT als de commerciële Vlaamse zenders via tablet, smartphone of smart-tv worden bekeken. Voor ‘Stevie’ is een betaald abonnement nodig. In Nederland is een dergelijke dienst waarin publieke en commerciële televisiezenders samenwerken actief onder de naam NLZiet.

“We zitten zelfs op Netflix met ons aanbod, er zijn intussen modernere manieren om programma’s te herbekijken dan Net Gemist. De dienst zal de komende jaren stilletjesaan uitdoven.”, verwacht Leo Hellemans van de VRT. De VRT biedt ook via de eigen websites fragmenten aan en die werden vorig jaar 11,3 procent keer meer opgevraagd dan in 2013.