VRT wil aparte Ketnet-zender voor kinderen tot zes jaar

De Vlaamse openbare omroep VRT wil in de toekomst een aparte televisiezender oprichten voor kinderen tot zes jaar.

Het VRT-kindernet Ketnet bereidt daarvoor een aanvraag voor. “We voelen ons verantwoordelijk om alle kinderen aan te spreken.”, aldus de VRT op de website deredactie.be

Tot 12 jaar

Momenteel richt Ketnet zich op alle kinderen tot en met 12 jaar, maar voor de allerjongsten zijn er maar een drietal uitzendmomenten voorzien. Zo brengt de zender momenteel op weekdagen tussen 6 en 7 uur, tussen 9 en 11 uur en tussen 14 en 15.30 uur programma’s als Kaatje, Uki en Musti. “Daarna laten we op lineaire televisie de allerjongsten los en volgen de programma’s die voor iets oudere kinderen bestemd zijn”, zegt netmanager Maarten Janssen.

Aanvraag

De aanvraag zal begin volgende week via het kabinet van minister van Media Sven Gatz worden voorgelegd aan de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). De Vlaamse regering zal uiteindelijk beslissen of kinderkanaal ontdubbeld kan worden. Het zou dan gaan om een Ketnet-kanaal voor 6- tot 12-jarigen en een Ketnet Jr.-kanaal voor kinderen onder de 6.

Must carry

Voor Nederlandse televisiedistributeurs geldt in principe een doorgifteverplichting voor de bestaande drie televisiezenders van de Vlaamse publieke omroep VRT Een, Canvas en Ketnet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.