VVD: regio omroepen verspillen geld door rechtszaken

rechtszaakDe VVD in Provinciale Staten van Zuid-Holland vindt dat de regionale omroepen Omroep West en RTV Rijnmond gemeenschapsgeld hebben verspild door een rechtszaak te voeren tegen de provincie Zuid-Holland.  Ze zouden de belastingbetaler onnodig op kosten hebben gejaagd. De omroepen waren naar de rechter gestapt om de bezuiniging van de provincie Zuid-Holland op hun subsidie aan te vechten en werden onlangs in het ongelijk gesteld. De VVD vindt het ‘erg wrang’ dat de provincie 86.000 euro aan advocatenkosten heeft moeten maken.

VVD-Statenlid Rense Weide reageert geërgerd op de website van VVD Zuid-Holland:: “Het is te gek voor woorden dat gesubsidieerde overheidsclubs diezelfde overheid aanklagen omdat de subsidie verminderd wordt. De provincie is door de rechtszaak gedwongen om veel belastinggeld uit te geven, terwijl de omroepbezuinigingen juist een middel zijn om de financiën op orde te krijgen. De omroepen hebben de belastingbetaler willens en wetens op kosten gejaagd.” In 2014 worden de regionale omroepen overgenomen door het Rijk. De VVD denkt in dat licht nog na over eventuele vervolgstappen.

Directeur Gerard Milo van Omroep West zegt in een reactie op de website van Omroep West dat de VVD zich maar eens vertrouwd moet maken met de beginselen van de rechtsstaat. Daarin staat het iedere organisatie en burger vrij zich langs juridische weg te verzetten tegen (vermeende) onrechtmatige of onterechte maatregelen van hogere en lager overheden.