Ziggo: website overbelast door bestellingen Ajax-Twente

(Update 14.45 uur)ziggoDe website van kabelaar Ziggo is sinds zondagmiddag overbelast. Op de site is te lezen dat de dienst momenteel niet beschikbaar is. De website is overbelast vanwege het grote aantal bestellingen voor het kijken van de kampioenswedstrijd Ajax-FC Twente op Eredivisie Live.

Ziggo-abonnees met digitale televisie kunnen zondagmiddag de wedstrijd Ajax-FC Twente bekijken zonder abonee te zijn van Eredivisie Live. Middels de dienst TV op Bestelling kan de wedstrijd worden bekeken voor 5,95 euro. 

Het is nog wel mogelijk telefonisch de wedstrijd te bestellen. Dit kan gratis voor telefonie-abonnees van Ziggo middels telefoonummer 1200. Niet telefonie-abonnees kunnen het telefoonnummer 0900-1884. Het is nog niet duidelijk wanneer de storing is opgelost. De wachttijd voor een telefonische bestelling bedraagt momenteel meer dan 30 minuten.

Volgens woordvoerder Gradus Vos van Ziggo is de site overbelast. “Normaal kopen twee- tot drieduizend mensen zo’n code. Voor de wedstrijden van vandaag waren zaterdag al 25.000 codes verkocht. Aangezien de meeste mensen hun code pas op de laatste dag bestellen, loopt dat aantal waarschijnlijk nog flink op`, aldus Vos tegenover Omroep Brabant. Ziggo heeft de servercapaciteit van de website vervijfvoudigd, maar dat is blijkbaar niet genoeg. De woordvoerder denkt niet dat de problemen voor de aftrap om halfdrie zijn opgelost. De wedstrijd bestellen kan ook telefonisch.

Update 14:45 uur: De website van Ziggo is weer bereikbaar. Bestellen van de wedstrijd Ajax – FC Twente is niet meer mogelijk aangezien deze wedstrijd inmiddels begonnen is.

Lees ook: Ziggo verwacht stormloop op live-uitzending Ajax-FC Twente