Wedstrijden Oranjeleeuwinnen tijdens Algarve Cup live op FOX Sports

Alle voetbalwedstrijden die het Nederlands vrouwenelftal speelt tijdens de komende Algarve Cup in Portugal, worden live uitgezonden op FOX Sports. De Oranjeleeuwinnen komen vandaag, woensdag 28 februari, om 16.40 uur voor het eerst in actie. De tegenstander is dan Japan, dat tweede werd op de FIFA Women’s World Cup. Deze wedstrijd is te zien op FOX Sports 1.

Oefentoernooi

Na het openingsduel tegen Japan neemt het Nederlands Elftal het tijdens het prestigieuze oefentoernooi op tegen oude bekende Denemarken. Vorig jaar werden de Denen in de EK-finale verslagen door de Oranjeleeuwinnen. Deze wedstrijd is vrijdag 2 maart vanaf 19.30 uur te zien op FOX Sports 5. De derde tegenstander in de poulefase is IJsland. Deze wedstrijd wordt maandag 5 maart van 16.40 uur uitgezonden op FOX Sports 1. Daarna volgt nog een knockout-wedstrijd die op woensdag 7 maart is te zien.

Sportploeg van het jaar

Het Nederlandse team reist met een sterke selectie af naar Portugal voor de Algarve Cup. Vaste krachten als Sherida Spitse, Jackie Groenen en Lieke Martens behoren tot de groep van 23 spelers die door bondscoach Sarina Wiegman zijn geselecteerd.

Succesjaar

De Oranjeleeuwinnen hopen op de Algarve Cup het succesjaar 2017 een goed vervolg te geven. Na het winnen van het Europees Kampioenschap in eigen land werd het team tijdens het jaarlijkse sportgala verkozen tot ‘Sportploeg van het jaar’. Lieke Martens werd door de UEFA uitgeroepen tot ‘Europees voetbalster van het jaar’.

Alle wedstrijden van Oranje worden live uitgezonden. Ook brengt FOX Sports uitgebreide samenvattingen van de duels.