‘Weekend van Het Brabants Orkest’ bij BravaNL

bravanlIn het weekend van 18 tot en met 20 januari staat Het Brabants Orkest centraal bij cultuurzender BravaNL. Deze televisiezender is te zien via een groot aantal digitale aanbieders in Nederland.

De programmering omvat een registratie van het concert ‘De Weense Klassieken’ o.l.v. gastdirigent Jan Willem de Vriend, de opera l’Elisir d’Amore van Gaetano Donizetti tijdens Opera op de Parade in 2011, de uitvoering van het monumentale Messa da requiem van Giuseppe Verdi onder leiding van gastdirigent Kees Bakels, het concert ‘Pure Magie’ met solist Yossif Ivanov en een aantal miniportretten van musici van Het Brabants Orkest.

Sinds de oprichting in 1950 is Het Brabants Orkest uitgegroeid tot een van de beste orkesten van Nederland, waarbij het opvalt door een prikkelende programmering. Ook buiten de eigen provincie wist het orkest de afgelopen decennia naam te maken door onder meer structurele aandacht voor de muziek bij de zwijgende film en uitgebreide portretten van twintigste-eeuwse componisten. Inmiddels is het orkest, gevestigd in Eindhoven, geregeld in de belangrijkste concertzalen van Nederland te horen en kan het dankzij een aantal succesvolle buitenlandse tournees bogen op internationale erkenning.

Meer informatie over de uitzendingen in het kader van het ‘Weekend van Het Brabants Orkest’ is te vinden op www.bravanl.nl