WK Darts BDO niet meer live te volgen via BBC en Eurosport

Dit weekeinde begint het WK Darts van de dartsbond BDO in de Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green. Zowel de BBC als Eurosport zenden het evenement echter niet meer uit. Het evenement is wel te volgen via Youtube in Nederland

BDO

Bij de dartsbond BDO zijn darters als Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hun carrière begonnen. Zij spelen nu echter voor een andere dartsbond, de PDC (Professional Darts Corporation). Michael van Gerwen won afgelopen maandag nog het wereldkampioenschap bij de PDC.

Lakeside

Komende week wordt het wereldkampioenschap van de BDO gespeeld in het Engelse Frimley Green. Ook hier doen Nederlanders aan mee. Kijken naar het toernooi wordt echter een stuk lastiger dan in voorgaande jaren.

BBC gestopt met Lakeside

Jarenlang was de BBC gastheer in de Lakeside Country Club om verslag te doen van het WK van de British Darts Organisation. Bezuinigingen heeft de omroep echter genoodzaakt om met ingang van dit jaar te stoppen met het verslag van het WK. Daarnaast zendt de BBC sinds enige tijd een dartstoernooi uit van de PDC omdat veel populaire darters zijn verhuisd naar deze organisatie.

Eurosport zendt toernooi niet meer uit

In Nederland was het toernooi ook te volgen via sportzender Eurosport. Maar ook Eurosport stopt met ingang van dit jaar met het uitzenden van het evenement. Pieter Lubbers van Eurosport heeft tegenover deze website bevestigd dat het toernooi niet meer wordt uitgezonden door de sportzender.

Channel 4

In Engeland is het toernooi wel te volgen via de commerciële televisiezender Channel 4. Deze zender is in Nederland te ontvangen via de Astra 2-satelliet. Channel 4 gaat alle middagpartijen uitzenden van het toernooi. Daarnaast zendt de betaalzender BT Sports alle avondwedstrijden van het toernooi live uit. Deze zender is echter in Nederland niet te ontvangen

Darters

Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Scott Waites. Hij wist in de finale Jeff Smith met 7-1 te verslaan. Scott Waites is dit jaar ook weer van de partij samen met andere bekende darters als Glen Durrant, Tony O’Shea, Martin Adams, Darryl Fitton, en Martin Phillips.

Nederlanders

Voor Nederland komen onder andere uit Danny Noppert, Wesley Harms, Wouter Vaes, Jimmy Hendriks, Willem Mandigers en Richard Veenstra. Het toernooi kent ook een WK voor vrouwen. Hier komen onder andere de Nederlanders Aileen de Graaf en Sharon Prins uit.

3 reacties

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.