WK wielrennen in Qatar live op radio en televisie

Vandaag, zondag 9 oktober beginnen in Doha, de hoofdstad van Qatar, de WK wielrennen. Dit evenement is uitgebreid te volgen via radio, televisie en Internet.

In dit hitte

Acht dagen lang wordt er in de hitte (tussen de 34 en 38 graden Celsius) gestreden om diverse regenboogtruien. Normaal wordt de WK wielrennen gehouden in de september maar in verband met de warme omstandigheden in Qatar is besloten om het kampioenschap in oktober te houden. Mocht het te heet worden tijdens bijvoorbeeld de wegraces dan kan de leiding besluiten om het parcours in te korten.

Ploegentijdrit

Het evenement begint traditiegetrouw met de ploegentijdrit voor merkenteams. Omdat het voor teams niet meer verplicht is mee te doen, staan niet alle grote ploegen aan het vertrek. De vrouwen vertrekken om 13.10 uur, de mannen rijden om 14.20 uur van het startpodium. De ontknopingen worden om respectievelijk 14.15 uur en 15.40 uur verwacht.

Individuele tijdrit

Op dinsdag 11 oktober rijden de vrouwen de individuele tijdrit. Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk zijn alle drie medaillekandidaten. De laatste rijdster wordt om 15.30 uur aan de finish verwacht. Een dag later rijden de mannen de race tegen de klok. Tom Dumoulin en Jos van Emden zijn de Nederlandse ijzers in het vuur op het vlakke parcours. De ontknoping is rond de klok van 15.00 uur.

Wegwedstrijden

Op zaterdag en zondag worden de WK afgesloten met de wegwedstrijden. Om 11.45 uur beginnen de vrouwen aan hun race door de woestijn. Rond 15.20 uur is duidelijk wie er een jaar met de regenboogtrui aan mag rijden. De mannen vertrekken om 09.30 uur en finishen naar verwachting om 15.30 uur.

NOS

De NOS doet uitgebreid verslag van dit evenement via radio, televisie en Internet. Een overzicht van de uitzendingen is te vinden op de website van de NOS. De NOS doet ook uitgebreid verslag via de website nos.nlGedurende het gehele toernooi zijn er op alle media voor- en nabeschouwingen te zien en te horen. Het commentaar komt voor rekening van Herbert Dijkstra, Adrie Visser en Maarten Ducrot. Gio Lippens verzorgt de flitsen op NPO Radio 1.

VRT Sporza

Ook de Vlaamse openbare omroep VRT doet via Sporza uitgebreid verslag van de WK wielrennen in Qatar. Sporza heeft hiervoor uitzendingen op zowel VRT Een als VRT Canvas. Het commentaar is veelal in handen van Renaat Schotte en José De Cauwer.

Afbeelding

Overzicht parcours (via NOS)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.