YouCa meldt zich bij VodafoneZiggo voor toegang tot netwerk

YouCa heeft zich gemeld bij VodafoneZiggo voor toegang tot haar kabelnetwerk. De aanbieder reageert hiermee direct op het besluit van de ACM om concurrentie toe te laten op het netwerk van VodafoneZiggo.

Keuzevrijheid

Taco Jelgersma van YouCa heeft zich bij Ziggo gemeld als aanbieder van diensten op het kabelnetwerk. YouCa heeft de afgelopen 10 jaar politiek en toezichthouders gewezen op nut en noodzaak van meer keuzevrijheid voor de consument en hoe toegang tot de kabel door externe partijen daaraan bijdraagt.

10 jaar

Taco Jelgersma: “Wij voeren deze discussie al 10 jaar en ik heb altijd begrip gehad voor het feit dat de kabel geprobeerd heeft openstelling te voorkomen. Ik verwacht echter dat men nu snel zal schakelen naar een houding die reflecteert dat dit de uitgelezen mogelijkheid is netwerkbezetting te verbeteren”.

Vooruitlopend op het besluit heeft YouCa Gert-Jan Raatgever aangetrokken om samen met Taco Jelgersma commerciële en operationele voorbereidingen te treffen. Raatgever heeft ruime ervaring bij opzetten van serviceproviders voor televisie-, internet- en
telefoniediensten.

Gesprekken

YouCa hoopt dat gesprekken met VodafoneZiggo snel leiden tot een vruchtbare samenwerking voor beide partijen waarbij keuzevrijheid voor consumenten op de kabel werkelijkheid wordt. ‘Tegelijkertijd realiseert zij zich hierbij goed dat de combinatie van een wholesale gebaseerde samenwerking met VodafoneZiggo en de topologie van het kabelnetwerk beperkingen met zich mee kan brengen.’, aldus de aanbieder in een persbericht.

YouCa zal voor het invullen van haar televisiepropositie afspraken maken met verschillende partijen. ‘YouCa vertrouwt erop dat rechthebbenden en programma-aanbieders in onderhandelingen blijk geven van het feit dat ook zij een belang hebben bij het doorbreken van de – door de ACM geconstateerde – joint dominance op de markt voor breedbandinternet en televisie.’, aldus de aanbieder.