Youfone gestart met internet- en televisiedienst

De telecomprovider Youfone is vandaag officieel gestart met haar televisie- en internetaanbod. De provider richt zich vooral op een jonger publiek.

Content

De provider richt zich daarbij vooral op televisie-content. Het aanbod zal zowel via een ‘all in 1’ (internet/televisie/telefonie), maar als OTT (dus geen Youfone internetabonnement benodigd), alsmede via een app beschikbaar komen. Begin volgend jaar is het de bedoeling dat de provider via LG en Samsung smart-televisietoestellen beschikbaar komt; met andere fabrikanten waaronder Philips is Youfone nog in gesprek.

“Concurrentie met de grote jongens”

De provider zegt de concurrentie met de ‘grote’ jongens Ziggo en KPN aan te gaan en uit te dagen. In drie jaar tijd streeft het bedrijf naar 160.000 abonnees en wil daarmee geen kleine provider zijn. Het biedt naast een basispakket van 23 zenders ook de optie om 5 of 10 zenders naar keuze toe te voegen, naast een volledig pluspakket.

VOD, uitzending gemist tot 7 dagen terug, opnemen, pauzeren e.d. worden daarbij standaard aangeboden. Het internetpakket wordt daarbij met 100 Mbit/s aangeboden, indien lager beschikbaar, de maximaal haalbare snelheid.

OTT-aanbod

Na T-Mobile (Knippr) is Youfone de tweede provider met een OTT-aanbod komt. Youfone biedt net als enkele andere providers Fox Sports 1 in het basispakket, en ondanks dat de Discovery/Eurosport-zenders niet in het aanbod zijn opgenomen doordat partijen er – net als enkele andere providers – contractueel niet uitkwamen, heeft het de SPI-zenders DocuBox, Fightbox en Gametoon in haar aanbod opgenomen. Vanaf januari zal het ook de Lumiere Crime Series als On Demand aanbod in haar totaalpluspakket opnemen.

Prijsopbouw

De prijsopbouw is afhankelijk van hoe het product wordt afgenomen. Via de app-kijken kost 9,95 euro per maand. Via een bruikleenontvanger 14,95 euro per maand. Het all in one aanbod kost 39,95 euro per maand waarbij het de eerste 6 maanden 19,95 euro per maand rekent. Voor 5 te selecteren pluspakketzenders vraagt het 2,50 euro per maand meer en voor 10 zenders 4 euro per maand terwijl het complete pluspakket inclusief VOD 11,50 euro per maand extra kost.

Maandelijks opzegbaar

De pluspakketzenders kunnen maandelijks gewijzigd worden; de abonnementen via de app alsmede via de te lanceren smart-tv’s zullen ook maandelijks opzegbaar zijn. De abonnementen met een ontvanger in bruikleen (TV Thuis) kennen echter een minimumduur van 1 jaar. De provider kent met haar mobiele abonnementen eveneens een focus op maandelijks opzegbare abonnementen.

Aanbod

Het bedrijf zegt nog bezig te zijn haar aanbod op te bouwen. Op dit moment ontbreken kanalen van de VRT, ARD, ZDF, Ziggo Sport en Film1. Het basispakket omvat naast de bekende NPO/RTL/SBS/Viacom zenders ook Fox Sports 1, Fox, BBC First, Docubox en de soft-erotische zender Secret Circle. Ook de regionale zenders en AT5 zijn daarbij beschikbaar.

Pluspakket

In het pluspakket zijn zenders als NPO-themazenders, BBC 1, BBC 2, RTL Duitsland, ARTE, Fashion TV, Viacom-themazenders van Comedy Central, MTV en VH1/VH1 Classic ondergebracht aangevuld met erotische zenders. Extra functies alsmede een radio-aanbod moet later nog volgen.

Youfone is (mede) in handen van de Rotterdammer Valentijn Rensing. Meer informatie via de website van Youfone.