‘Zeezender-maand’ bij 192TV

192tvDe muziekzender 192TV staat de gehele maand augustus in het teken van de zeezenders. 31 augustus staat voor altijd in het geheugen van muziekliefhebbers gegrift als ‘The Day The Music Died’

, het einde van de zeezenders. Op die dag in 1974 werd radiopiraten Veronica en Noordzee het zwijgen opgelegd door de overheid. Gouwe ouwe themazender 192TV betitelt de maand augustus als zeezender maand en viert dat met diverse specials. Ook zijn er interviews met radiopiraat-legenden Lex Harding en Willem van Kooten en diverse hit-overzichten van bekende gouwe ouwe artiesten. Maar het hoogtepunt in augustus is die laatste emotionele radio-uitzending van de Top 40 in 1974, waar 192TV een tijdsbeeld van gemaakt heeft.

 

Radio Veronica Top 40 in 1974
192TV heeft de originele geluidsband van de allerlaatste Top 40 van 31 augustus op Radio Veronica visueel omgezet tot een prachtig document. Deze Top 40, waarbij de hoogtepunten aan elkaar gemonteerd zijn met clips en 8 mm filmpjes, geeft een ongekend tijdsbeeld en is een must voor elke muziekliefhebber. De laatste Radio Veronica Top 40 wordt op 192TV uitgezonden op 2 augustus en herhaald op 30 en 31 augustus.

Diverse specials
In de zeezender maand pakt 192TV uit met een ongekend aantal specials waaronder het ontstaan van de Top 40, de mooiste LIVE clips uit de jaren ‘60 en ’70 en de allereerste Toppop uitzending in 1970. Ook worden diverse artiesten uit die jaren in het zonnetje gezet zoals Golden Earring, Rolling Stones, Jimi Hendrix, The Bee Gees en The Cats.

The Day The Music Died in Ahoy Rotterdam
Op 31 augustus a.s. organiseert 192TV het muziekevenement The Day The Music Died in Ahoy Rotterdam. Diverse artiesten waaronder Dave Berry, Barry Hay, Rob de Nijs, George Baker, Piet Veerman, Peter Koelewijn, The Shoes, George McCrae e.v.a. zullen in Ahoy hun grootste hits LIVE ten gehore brengen. Vanaf 16:00 uur gaat de 192TV drive-in show met Ad Bouman en Rene Kroon van start en om exact 18:00 uur zal Peter Koelewijn met zijn LIVE-show te horen zijn waarbij natuurlijk ‘Veronica sorry’ niet ontbreekt. Zie voor meer informatie ook www.thedaythemusicdied.nl

192TV vrij te ontvangen
In verband met de promotie campagne van Nederlandse Themakanalen, verenigd in ThemaNed, is 192TV bij een aantal kabelaars, waaronder Ziggo (kanaal 360), UPC (kanaal 610) en Delta (kanaal 192), de hele maand door alle abonnees vrij te ontvangen.